Vest: Novi sjaj doma Svetosavaca

Novi sjaj doma Svetosavaca

Novi sjaj doma Svetosavaca

U poslednjih nekoliko meseci članovi Svetosavske omladinske zajednice su se potrudili da od svojih prostorija naprave dom.Centralna prostorija je ognjište zajednice, bilo da je reč o sastancima i dogovorima ili prosto druženju i okupljanju u porodičnoj atmosferi.

U kuhinji se kuvaju napici za čašicu razgovora ili spremaju palačinke, pripremaju grickalice za gledanje filmova, za šta god se članovi dogovore.

Svetosavska omladinska zajednica ima u svom domu veliki broj knjiga, uglavnom duhovne i istorijske tematike, koje naši članovi slobodno uzimaju i čitaju.

Naša biblioteka sadržaće knjige raznolikih žanrova. Naravno, besplatno je dostupna svakom članu.Pored čitanja, gledanje filmova je jedna od omiljenih zajedničkih aktivnosti u kojima Svetosavci uživaju. 

Radionice dekupaža se realizuju kako bi se pripremili ukrasni i upotrebni predmeti, koji se poklanjaju u humanitarnim akcijama. U okviru radionica se druži, slika i uvek nauči ponešto novo.

Svetosavci odlaze na Liturgije zajedno i međusobno se podržavaju.Hodočasnička putovanja omogućavaju da se obiđu manastiri širom zemlje i upozna naša bogata istorija.

Najbitniji deo doma SOZ- a je kapela posvećena Vladici Nikolaju, gde se dva puta mesečno naizmenično čitaju akatisti Svetom Savi i Svetom Vladici Nikolaju.

Prethodnih dana Sozovci su se potrudili da posade cveće i urede dvorište, te pripreme ga za okupljanja tokom lepog vremena, budući da je ono godinama bilo prepoznatljivo kao mesto okupljanja i divnih dešavanja.

U vremenu otuđenosti, naplate svakog sadržaja i sumnje u sve što se deci nudi, SOZ želi da pozove sve mlade ljude da budu deo  zajednice i da znaju da su im vrata u Ulici vojvode Mišića broj 30 uvek otvorena.

Izvor: Eparhija valjevska



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar