Vest: Novi investitor na vidiku

Novi investitor na vidiku

Novi investitor na vidiku
Skupština grada Valjeva je na poslednjoj sednici donela odluku o izmeni granice postojećeg Generalnog urbanističkog plana, kao i granice katastarskih opština Valjevo i Popučke. Razlog za pomenute izmene je, kako se moglo čuti, dolazak još jednog investitora u Valjevo.

Predlog za izmene katastarskih granica odbornicima je dostavio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković , a kako se navodi u predlogu u cilju pokazivanja spremnosti da unaprede međusobne odnose kao i da jasno iskažu svoje namere za realizaciju investicije u Srbiji, kompanija iz Savezne Republike Nemačke, Ministarstvo privrede Republike Srbije i Grad Valjevo su potpisali Memorandom o razumevanju.

U pitanju je kompanija iz Savezne Republike Nemačke koja posluje u industriji sanitarija i aktivna je već 120 godina na tržištu, poseduje pet pogona u četiri države širom sveta i zainteresovana je za izgradnju i otvaranje novog proizvodnog pogona u Srbiji, odnosno za realizaciju investicionog projekta koji podrazumeva otvaranje novog pogona za proizvodnju na teritoriji Grada Valjeva.

Novi investitor na vidiku-0

S obzirom na prisutna ograničenja u okviru Privredne zone Valjevo i nemogućnosti formiranja odgovarajuće parcele za smeštaj svih planiranih objekata neophodnih za proces proizvodnje, Grad Valjevo je pronašao rešenje i lokaciju za realizaciju ovog investicionog projekta za čije formiranje je bilo potrebno izmeniti granicu postojećeg Generalnog urbanističkog plana, kao i granice katastarskih opština Valjevo i Popučke.

Krajem maja ove godine već je potpisan Ugovor o podsticajima za investiciju u grad Valjevo između Ministarstva privrede Srbije i predstavnika kompanije Bizerba, jednom od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnologije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Grad Valjevo je praktično ovom odlukom omogućio pravni način za eksproprijaciju potrebnog zemljišta novom investitoru .

U industrijskoj zoni već se gradi saobraćajnica, a kako se može pretpostaviti u narednom periodu grad će izvesno morati postojeću saobraćajnicu i da produži sada za potebe novog investitora .

Pratite nas na našoj Facebook I Instagram stranici!Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar