Vest: Nove cene poreza na imovinu

Nove cene poreza na imovinu

Nove cene poreza na imovinu

U petak je održana 52.sednica Opštinskog veća opštine Ljig na kojoj je utvrđen predlog Odluke o trećoj izmeni Odluke o budžetu opštine Ljig za 2022. godinu. Veće je na razmatranje Skupštini prosledilo i predloge Odluka o promeni Statuta opštine Ljig i izmeni i dopuni Odluke o pristupanju izradi Plana razvoja opštine Ljig za period od 2022. do 2030.godine.

Na dnevnom redu našli su se i Predlozi Odluka o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023.godinu na teritoriji opštine Ljig i  izmenama i dopunama Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta. Oba predloga dobila su jednoglasnu podršku.

Članovi Veća doneli su Odluku o raspisivanju Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije, porodičnih kuća i stanova putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkularnih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote na teritoriji opštine Ljig za 2022.godinu

Opštinsko veće se pozitivno izjasnilo o Izveštaju o radu za 2021/2022 i Godišnjem planu rada za radnu 2022/2023 godinu Predškolske ustanove „Kaja“ Ljig, kao i o Izveštaju o radu JKP „Komunalac“ u prvih devet meseci tekuće godine.

Konačnu odluku o svim tačkama koje su bile na dnevnom redu sednice Opštinskog veća daće Skupština opštine Ljig na sednici zakazanoj za utorak, 29.novembra.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar