Vest: Novčane nagrade za 77 studenata

Novčane nagrade za 77 studenata

Novčane nagrade za 77 studenata

U Velikoj sali Gradske opštine Lazarevac juče je održana svečana dodela ugovora o nagradama studentima sa teritorije naše opštine. Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima uručio je ugovore studentima i poželeo im da sanjaju velike snove i zamolio ih da nakon završetka školovanja ostanu u svojoj opštini.

Novčane nagrade studentima dodeljuju se u skladu sa uslovima iz ranije raspisanog javnog poziva, na koji su se student sa teritorije opštine Lazarevac prijavljivali. U skladu sa javnim pozivom nagrade se dodeljuju za dve kategorije studenata I to studentima sa minimalnom prosečnom ocenom 8,5 i sa minimalnom prosečnom ocenom 9,5.  Novčane nagrade dobilo je 77 najboljih akademaca sa teritorije opštine Lazarevac.

Čestitajući na postignutim rezultatima, predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević u obraćanju dobitnicima studentskih nagrada, izrazio je nadu, da će oni, nakon završetka školovanja ostati u Lazarevcu i doprineti razvoju grada.

Studentima državnih fakulteta i fakulteta u inostranstvu  sa minimalnom prosečnom ocenom studiranja  8,5 , kojih je 50, biće isplaćena sredstva u iznosu  od  51.038 dinara, dok će 27 akademaca sa minimalnom prosečnom ocenom 9,5 dobiće sredstva u iznosu od 61.038 dinara.

Dodeli ugovora studentima pored predsednika opštine prisustvovali su njegov zamenik Tomislav Rikanović, predsednik Skupštine Bojan Sinđelić I njegov zamenik Željko Pavlović, kao I član Veća GO Lazarevac Rade Mirković.


Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



(Izvor: Opština Lazarevac)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar