Vest: Nova poljoprivredna mehanizacija za 31 Mioničanina

Nova poljoprivredna mehanizacija za 31 Mioničanina

Nova poljoprivredna mehanizacija za 31 Mioničanina

Interesovanje mioničkih poljoprivrednika za podsticaje trostruko je veća nego prošle godine. Opština Mionica obdezbedila je 60, 70 pa čak i 100 odsto subvencija za investicije u sektorima mleka, mesa, useva i organske proizvodnje. Podršku za nabavku mehanizacije, sadnica i organsku proizvodnje dobio je 31 poljoprivrednik. Lokalna samouprava opredelila je 7,5 miliona dinara za fizičku imovinu i 700 hiljada dinara za podsticaje u organsku proizvodnju.

- Nastavljamo sa ulaganjima u poljoprivredu. Siguran sam da će ova sredstva koja smo izdvojili značiti poljoprivrednicima. Tu smo da pomognemo i da zajedno pratimo šta je to u šta treba uložiti, i dati vetar u leđa našim ljudima na selu. Vest da je ove godine zainteresovanost trostruko veća veoma me je obradovala. U narednoj godini nastavljamo sa ulaganjima i konkursima – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Prema rečima građana može se zaključiti da im ovi podsticaji izuzetno znače u bavljenju poljoprivredom, kao i da je ova pomoć više nego dobrodošla.

U mioničkoj opštini registrovano je 1.960 poljoprivrednih gazdinstava i to su mahom proizvođačo mleka i mesa. Shodno tome, opština se opredelilia da ove godine izvdovoji i najveća sredstva upravo za razvoj iz ovih sektora.

Janković ističe i da opština Mionica zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije, poseban akcentat stavlja na žensko preduzetništvo u poljoprivredi.

- Intenzivno radimo na unapređenju infrastrukture kako bi svi stanovnici opštine Mionica imali podjednake i kvalitetne uslove života. Uz podršku Vlade Srbije prošle godine smo asfalitarali preko 100 kilometara seoskih puteva. A nastavljamo i sa izgradnjom vodovodne mreže, kako bi svaka kuća, svaki čovek u Mionici imao vodu za piće u svojoj kući. Izgradnja puteva, ulaganje u poljoprivredu, i vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu su preduslovi razvoja i napretka - rekao je Janković



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar