Vest: Nova dečija igrališta

Nova dečija igrališta

Nova dečija igrališta

Grad Valjevo iz raznih fondova konkuriše za opremanje igrališta, pa su tako sredstvima Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i grada Valjeva, u četiri valjevska naselja, „Milorada Pavlovića“, „Sretena Dudića“, Novom naselju i Naselju oslobodioci Valjeva izgrađena dečja igrališta.

Nova dečija igrališta-0

Na katastarskim parcelama koje su u svojini grada Valjeva i na kojima su planirana igrališta kako bi obogatila sadržaj javnog prostora, nikla su lepa, funkcionalna i bezbedna igrališta za decu.  Reč je o tipskim dečjim igralištima, površine oko 50 metara kvadratnih, sa podlogom od livenog tartana, na kojima su postavljene ljuljaška, tobogan i njihalica cvet, a namenjena su mališanima starosti od godinu do sedam godina.

Sprave su grupisane tako da se na prostoru igrališta mogu neometano igrati različite starosne grupe dece. Deo rekvizita je pogodan za korišćenje osobama sa posebnim potrebama, čime je ostvaren i inkluzivni karakter samog igrališta.

Nova dečija igrališta-1

Igrališta su ograđena  metalnom ogradom i postavljen je mobilijar.

Vrednost radova na izgradnji i opremanju četiri dečja igrališta je iznosila 6.336.806,40 dinara sa PDV-om. Vrednost jednog igrališta je 1.584.201,60 dinara sa PDV-om.

Pratite nas na našoj Facebook I Instagram stranici!Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar