Vest: Neobičan osmomartovski poklon za učiteljicu Anu

Neobičan osmomartovski poklon za učiteljicu Anu

Neobičan osmomartovski poklon za učiteljicu Anu

U moru skupih poklona koje su povodom 8. marta brojne vaspitačice,  učiteljice i profesorke zatekle na svojim stolovima izdvojila se jedna uplatnica  iz banke. Nije nepoznanica da povodom ovog praznika roditelji izdvajaju silan novac za kupovinu brendirane garderobe, nakita, torbi. To ipak nije bio slučaj sa učiteljicom I 3 razreda , Anom Gošnjić, iz ljiške osnovne škole "Sava Kerković".

Na njenom stolu ovog 8. marta stajala je uplatnica naslovljena  na Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), i iznos od 10 000 dinara. Naravno, nisu izostale ni ručno pravljene čestitke Aninih "velikih" prvaka.

Neobičan osmomartovski poklon za učiteljicu Anu-0

-Ne postoji srećnija žena danas! Velike ljudske gromade imam u učionici, a još veće ljudske gromade ih odgajaju.- rekla je učiteljica Ana povodom ovog jedinstvenog gesta u Srbiji i svojih učenika i njihovih roditelja.

-Roditelji su osluškivali moje reči i znajući da ne volim poklone te vrste došli na ideju da novac od kog bi kupili poklon daju u humanitarne svrhe i to baš udruženju koje je namenjeno deci koja se bore sa opakom bolešću.

Upravo u ovom udruženju kažu da do sada nisu imali ovakvu situaciju. Anini prvaci zajedno sa svojim mamama i tatama izabrali su najveći poklon  a pre svega položili ispit ljudskosti i humanosti. Bravo deco i roditelji!



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar