Vest: Nastavljena aktivnost podele besplatnih auto-sedišta

Nastavljena aktivnost podele besplatnih auto-sedišta

Nastavljena aktivnost podele besplatnih auto-sedišta

Podelom besplatnih auto-sedišta majkama četvoro dece koja su rođena u drugom kvartalu 2020. godine, danas je u sali predsedništva GO Lazarevac nastavljena aktivnost opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja podele besplatnih auto-sedišta svoj deci rođenoj tokom 2020. godine. Zbog epidemiološke situacije današnjem događaju prisustvovale su 4 mame, dok će ostali roditelji čija su deca rođena do polovine juna 2020. godine, biti pozvani od strane opštinskih stručnih službi. Svoje auto sedište roditelji će moći da podignu već od ponedeljka u zgradi opštine u periodu od 08 do 13 časova.

Besplatna autosedišta mamama su danas uručili predsednik GO Lazarevac Bojan Stević, njegov zamenik Tomislav Rikanović i predsednik opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja Ivan Živković.

Predsednik opštine Bojan Stević ovom prilikom je napomenuo da je do ovog trenutka podeljeno 100 auto sedišta deci rođenoj u prvom kvartalu 2020. godine, a da je ovim činom danas započeta aktivnost podele još 105 sedišta za decu rođenu u aprilu, maju i prvoj polovini juna prošle godine.

U oktobru sedišta će dobiti i preostalih 270 beba koje su rođene u drugoj polovini 2020. godine, čime ćemo obuhvatiti sve bebe sa teritorije naše opštine rođene u 2020. godini, rekao je Stević.

„Želim da istaknem da nema potrebe da se roditelji prijavljuju za ovu aktivnost, jer se ona sprovodi u skladu sa podacima dobijenim od strane Patronažne službe DZ „Dr Đorđe Kovačević“, kazao je Stević i naglasio da će se aktivnost podele besplatnih auto sedišta bebama rođenim u ovoj godini sprovesti u januaru 2022. godine.

„Pored toga imamo u planu da sadašnje poklon pakete koje dodeljujemo porodiljama zamenimo poklon kolicima jer smatram da bi ovaj vid pomoći roditeljima bio mnogo korisniji“, zaključio je Stević.


Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !


(Izvor: Opština Lazarevac)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar