Vest: Nastavak investicija Elektroprivrede Srbije u bolje snabdevanje strujom za sve Mioničane

Nastavak investicija Elektroprivrede Srbije u bolje snabdevanje strujom za sve Mioničane

Nastavak investicija Elektroprivrede Srbije u bolje snabdevanje strujom za sve Mioničane

Uskoro će u svih 36 sela u Mionici svaka kuća će imati stabilno snabdevanje strujom. U protekloj godini zamenjeno je više od 300 stubova niskonaponske mreže i postavljeno skoro 200 stubova na dalekovodima. Izgrađena je jedna nova trafostanica u selu Virovac,  trafo stanica u Osečenicije modernizovana i prebačene na daljinsko upravljanje. Postavljeno je i 13 kilometara novih kablova i žica za prenos struje. U novom investicionom ciklusu najavljeni su radovi na dalekovodnoj mreži u Komanicama, Popadiću, Vrtiglavu, Maljeviću, Brežđu i Paštriću, kao i rekonstrukcija trafo stanice u Mionici 2 koja će biti priključena na sistem daljinskog upravljanja i postavljanje novih trafoa u Paštriću i Struganiku. Jedna od vrlo bitnih investicija je i planirano odvajanje naponskih linija za snabdevanje Doma zdravlja u Mionici i izvorišta u Paštriću čime će se obezbediti robusnost i nesmetano funkcionisanje usluga od prioritetnog značaja za stanovništvo.Radovi se izvode u saradnji opštine Mionica i Elektroprivrede Srbije. 

Predsednik opštine Mionica Boban Janković ističe da je stabilno snabdevanje strujom i vodom jedna od najvažnijih potreba savremenog čoveka, i da opština uz podršku Vlade Srbije godinama unazad ulaže ozbiljne napore da stanovnicima mioničkih sela obezbedi bolje uslove za život. 

- Vlada Srbije već godinama prepoznaje goruće potrebe lokalnih samouprava. Prepoznaje potrebe građana. Zahvaljujući tome Mionica je uspela da realizuje veliki broj investicija, u oblasti pute infrastrukture, vodosnabdevanja, obrazovanja, sporta, a uz podršku Vlade uspeli smo da uđemo u projekat generalnog remonta kompletne niskonaponske i visokonaponske elektromreže. To je važno za naše građane, jer je elektromreža građena davno, stubovi, kablovi i druga infrastruktura su dotrajali. Rekonstrukcijom i modernizacijom svešćemo nestanke struje, koji su se ranije često dešavali, na minimum - rekao je Janković. 

On ističe da je Mionica ove godine jedna od prve 64 lokalne samouprave koje su ušle u realizaciju investicionog programa "Srbija 2020-2025", u okviru koga će biti izgrađeni prečistači otpadnih voda u Mionici i Banji Vrujci. 

- Ove godine smo zahvaljujući razumevanju države, kroz projekte uspeli da obezbedimo sredstva u visini jednog opštinskog budžeta iz kojih realizujemo brojne projekte u oblasti, kulture, sporta, turizma, obrazovanja i infrastrukture. Mionica se sve više razvija, i nastaviće da se razvija - rekao je Janković. 


Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici!


(Izvor: Opština Mionica)
Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar