Vest: Najbolji plesači Srbije gostuju u Mionici

Najbolji plesači Srbije gostuju u Mionici

Najbolji plesači Srbije gostuju u Mionici

Opština Mionica biće domaćin državnog prvenstva u plesu u kom će učestvovati preko 300 takmičara iz 18 klubova iz cele Srbije. Prvi put u Кolubarski okrug dolaze najbolji sportski plesači Srbije, koji će 20. marta imati priliku da se nadmeću u disciplinama latino američkih i standardnih plesova, kao i disciplinama savremenog plesa u modernoj i novoj hali Sportskog centra u Mionici. Finale i izbor za državnog prvaka održaće se na samom kraju, dok će pre toga, u revijalnom delu, nastupiti predškolci i učenici nižih razreda mioničkih škola i odrasli polaznici plesne škole iz Mionice.

– Odlično je što će Mionica biti domaćin državnog prvenstva u plesu. Dolazak ovako velikih takmičenja nam dokazuje opravdanost ulaganja u rekonstrukciju Sportskog centra. Moderna sportska hala sada ima sve uslove da bude domaćin državnih takmičenja. U rekonstrukciju smo uložili 114 miliona dinara. Napredak Mionice je nezaustavljiv proces. Ulažemo ogroman trud u svaku u razvoj svake oblasti, od infrastrukture, sporta, kulture, socijalne zaštite do obrazovanja. Mioničani će imati priliku da pogledaju državne prvake i da uživaju u plesu, a neki će i nastupiti. Preko Centra za razvoj i obrazovanje svi naši građani. već četiri godine, imaju priliku da se oprobaju u plesu. Zahvalio bih se Plesnom Savezu Srbije, Ministarstvu sprota i omladine i plesnoj školi RMP na izuzetnoj saradnji – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković

Najbolji plesači Srbije gostuju u Mionici-0

-Naš cilj je popularizacija sportskog plesa u sredinama i van velikih gradova. Zatosmo odlučili da predstavimo Mionicu kao jednu od najperspektivnijih opština, a želimo da u to uverimo sve naše takmičare, kao i široku publiku koja će dolaziti iz više od deset gradova Srbije. Preko Centra za obrazovanje i razvoj Mionice već od 2018. godine aktivno učimo decu, omladinu i odrasle plesnoj kulturi. Zahvaljujući reputaciji koju imamo u Plesnom savezu Srbije dobili smo priliku da u Mionicu dovedemo najbolje srpske plesne parove, grupe i formacije, a sve to uz nesebičnu pomoć opštine Mionica. Posebnu zahvalnost za poverenje i podršku dajem predsedniku opštine Bobanu Jankoviću. Nadam se da ćemo u nedelju uveče svi uživati u čarima ovog prelepog sporta – reči su Miodraga Mićića koji će tog dana biti jedan od sudija sa najvišom nacionalnom licencom.

Takmičenje organizuju Studio RMP Кlub, Plesni Savez Srbije i opština Mionica uz pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju velikom finalu koje je zakazano za 19:30 časova, gde će za sve posetioce ulaz biti besplatan.

Izvor: Valjevo na dlanu



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar