Vest: Najavljena izgradnja i rekonstrukcija lokalnih puteva u Mionici

Najavljena izgradnja i rekonstrukcija lokalnih puteva u Mionici

Najavljena izgradnja i rekonstrukcija lokalnih puteva u Mionici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik opštine Mionica Boban Janković razgovarali su danas prilikom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice Valjevo – Lajkovac. Vučić je najavio da će za 15 dana početi obnova i modernizacija puta Krčmar-Divčibare, a istakao je i da će država finansirati razvoj putne mreže na teritoriji Mionice.

- Ovo je godina puteva. Moramo graditi puteve u Mionici i svakoj lokalnoj samoupravi - rekao je predsednik Vučić. 

Izgradnja saobraćajnice Valjevo-Lajkovac vrlo je važna za Mionicu, smatra predsednik opštine Mionica Boban Janković. 

- Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, mrežom puteva koja se danas gradi Srbija piše istoriju. Auto-put „Miloš Veliki“ i brza saobraćajnica „Valjevo-Lajkovac“ ima ogroman značaj za Mionicu. Na samo 45 minuta vožnje smo udaljeni od Beograda. Mionicu u 2021. godini očekuje izgradnja i rekonstrukcija puteva u čitavoj opštini. Mionica sigurno ide putevima uspeha i prosperiteta – izjavio je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Osim što će povezati Mionicu i druge opštine sa autoputem „Miloš Veliki“, nova brza saobraćajnica će biti najbolja veza Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine sa Koridorima 10 i 11, a planirano je i kompletno uređenje korita Kolubare. Radove na ovoj saobraćajnici izvodi kineska kompanija „Čajna Šandog“. Ukupna dužina deonice iznosi 18.3 kilometara. 

Izgradnja i modenizacija infrastreukture predstavlja jedan od ključnih prioriteta opštine Mionica. 

- Ove godine smo konkurisali s više od 40 projekata kod Vlade i nadležnih ministarstva. Takođe, Mionica se našla među prvih 65 opština u kojima će do kraja godine početi realizacija investiocnog programa „Srbija 2025“ – rekao je Janković.

    

(Izvor: Opština Mionica)
Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar