Vest: Mladi Viktor doneo Ljigu svetsku titulu

Mladi Viktor doneo Ljigu svetsku titulu

Mladi Viktor doneo Ljigu svetsku titulu

Posle tačno tri meseca od kada je na humanitarnom turniru basketaša skupljen novac za Viktorov slušni aparat, on se na maestralan način revanširao svom gradu i doneo u Ljig zlatnu medalju sa Svetskog prvenstva u karateu.

Na IX Fudokan svetskom prvenstvu u kategoriji KATA IKKAIDO 13-godišnji Ljižanin Viktor Uskoković osvojio je zlatnu medalju.

Viktor je na najbolji mogući način predstavio našu zemlju i našu sredinu, a titula svetskog prvaka donosi mu i ličnu satisfakciju za ogroman trud koji je pokazao trenirajući karate. Na šampionatu održanom prethodnog vikenda u novobeogradskom Sportskom centru „Ranko Žeravica" učestvovalo više od 60 zemalja sveta. Fudokan je anače stil karatea, četvrti u svetu po brojnosti i vežbanju i zastupljen je na svih pet kontinenata.

Viktorov sensei (učitelj) posebno ističe njegov odnos prema treningu i veliki napredak na planu samopouzdanja.

„Radi se pre svega o izuzetno dobrom i vaspitanom dečaku. Njegov zaštitnički odnos prema mlađima i slabijima i, istovremeno, poštovanje koje pokazuje prema starijima, možda ga najbolje opisuju kao ličnost", kaže Viktorov „sensei", koji već duži niz godina podučava karate u Ljigu u sportskoj sali zgrade ljiške Gimnazije. „S obzirom na Viktorov urođeni problem sa sluhom, bavljenje karateom značajno je doprinelo njegovoj boljoj orjentaciji u prostoru, nivou koncentracije, samopouzdanju, a konačno, doprineo je i uspesima u školi. Ponosni smo na Viktora i verujem da zajedno možemo da nastavimo da pomeramo granice."



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar