Vest: Mirosavljević i Uzelac igraju za reprezentaciju u Ligi nacija

Mirosavljević i Uzelac igraju za reprezentaciju u Ligi nacija

Mirosavljević i Uzelac igraju za reprezentaciju u Ligi nacija

Još jedno veliko priznanje za OK Železničar: među 16 odbojkašica koje će nastupati za reprezentaciju Srbije na turniru Lige nacija nalaze se primači Želje Jovana Mirosavljević i Aleksandra Uzelac. Lajkovački klub predstavljaće i skaut Lazar Tabaković, kao član stručnog štaba reprezentacije.

Na širem spisku igračica koje su od 4. do 20. maja bile na pripremama u Beogradu nalazila se i tehničar Rada Perović, ali ona nije svrstana u tim za Rimini.

Očigledno su se naš savez i stručni štab opredelili da u Ligi nacija Srbija nastupa sa kombinovanim i podmlađenim sastavom, koji će većinom činiti odbojkašice koje igraju u domaćem prvenstvu. Zoran Terzić, prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije, akutelnog svetskog i dvostrukog uzastopnog evropskog prvaka i vicešampiona OI, saopštio je da će ekipu predvoditi trener Aleksandar Vladisavljev.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije igraće od 25. maja do 27. juna u III Ligi nacija 2021. u “zaštitnom balonu” u Riminiju, u Italiji. Srbija će na startu turnira, u utorak, 25. maja igrati protiv Turske (12.00), zatim u sredu, 26. maja protiv Poljske (16.00) i u četvrtak, 27. maja protiv Italije (19.30). Sve utakmice iz Riminija direktno će prenositi TV Sport Klub.

Svaka reprezentacija će odigrati po 15 utakmica, a plasman u polufinale izboriće četiri najuspešnije selekcije. Polufinale i finale će se odigrati 24. i 25. juna.

U timu Srbije za Ligu nacija su:

TEHNIČARI: MILA ĐORĐEVIĆ (CRVENA ZVEZDA) I ANA JAKŠIĆ (TENT, OBRENOVAC).

KOREKTORI: VANjA SAVIĆ (JEDINSTVO, STARA PAZOVA), VANjA BUKILIĆ (OHAJO STEJT, SAD) I SARA CARIĆ (TENT, OBRENOVAC).

LIBERA: BOJANA GOČANIN (TENT, OBRENOVAC) I SANjA ĐURĐEVIĆ (UB).

BLOKERI: BOŽICA MARKOVIĆ (TOP SPID, KINESKI TAJPEH), JOVANA KOCIĆ (ALBA BLAŽ, RUMUNIJA), JELENA DELIĆ (CRVENA ZVEZDA) I SOFIJA MEDIĆ (UB).

PRIMAČI: KATARINA LAZOVIĆ (LOĐ, POLjSKA), SARA LOZO (ALTAJ UST-KAMENOGORSK, KAZAHSTAN), JOVANA CVETKOVIĆ (TENT, OBRENOVAC), ALEKSANDRA UZELAC (ŽELEZNIČAR, LAJKOVAC) I JOVANA MIROSAVLjEVIĆ (ŽELEZNIČAR, LAJKOVAC).


(Izvor: Opština Lajkovac)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar