Vest: Mionici 20 miliona dinara od Ministarstva lokalne samouprave

Mionici 20 miliona dinara od Ministarstva lokalne samouprave

Mionici 20 miliona dinara od Ministarstva lokalne samouprave

Više od 20 miliona dinara dobijenih od Ministarstva za lokalnu samoupravu predstavljaju potvrdu da opština Mionica uživa snažnu podršku Vlade Srbije. I potvrdu da smo dobro definisali naše prioritete - kaže Boban Janković, predsednik opštine Mionica

Mionici je na konkursima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave odobreno više od 20 miliona dinara. Zahvaljujući podršci ministarstva rekonstruisaće se vodovod Kotline – Rajković i unaprediti  turistička ponuda Mionice. Izgradnja cevovoda Kotline-Rajković u dužini od 3,6 km ima višestruki značaj. Realizacijom ovog projekta ukinule bi se letnje restrikcije, a u selima Golubac,  Bukovac, Robaje, Krčmar, Mratišić, deo Osečenice i u Rajkoviću dugoročno rešio problem vodosnabdevanja.

- Više od 20 miliona dinara dobijenih od Ministarstva za lokalnu samoupravu predstavljaju potvrdu da opština Mionica uživa snažnu podršku Vlade Srbije. I potvrdu da smo dobro definisali naše prioritete. Ali, ova podrška predstavlja uvod u veliki investicioni ciklus koji nas čeka ove godine. Naša opština konkurisala je sa više od 40 projekata, koji u svom fokusu imaju bolji život Mioničana. Svakako, čista voda za svako domaćinstvo je apsolutni prioritet. I svaka kuća, svako selo nam je podjednako važno - rekao je Boban Janković predsednik opštine Mionica,  komentarišući pozitivnu odluku Ministarstva.

Janković je tim povodom održao sastanak s Opštinskim većem i opštinskim timom za investicije. Na sastanku je zaključeno da je komunalna infrastruktura jedan od važnih preduslova za razvoj turizma. 

- Mionica predstavlja odličnu turističku destinaciju, ali moramo kontinuirano ulagati kako bismo  je obogatili i na taj način ojačali lokalnu privredu - rekao je Janković. 

Mionica ima veoma raznovrsnu i zanimljivu turističku ponudu. Turistima je na raspolaganju Banja Vrujci, spomenik prirode Ribnica, Ribnička i šalitrena pećina, obronci Ravne gore i Maljena, kanjon reke Ribnice. A tu su i rodna kuća slavnog vojskovođe iz Prvog svetskog rata vojvode Mišića u Struganiku, manastir u Ribnici, crkve u Mionici, Krčmaru, Vrtiglavu, Planinici, Gornjoj Toplici i Gornjem Lajkovcu.

(Izvor: Opština Mionica)


Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar