Vest: Mionica postala član kluba gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem

Mionica postala član kluba gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem

Mionica postala član kluba gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem

Opština Mionica jedna je od 25 lokalnih samouprava iz Srbije, čiji su predsednici i gradonačelnici  potpisali svečanu povelju o osnivanju Kluba opština i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem (BFC) i obavezali se da će zajedno raditi na unapređenju uslova poslovanja na lokalu.

Lokalne samouprave koje su potpisale povelju, uspešno su prošle kroz program Sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi i na taj način stekle potvrdu da pružaju usluge po najvišim međunarodnim standardima.


-U Mionici stvaramo ambijent dovođenja što više investitora, u kom će svako hteti da pokrene biznis. Članstvo u BFC Klubu će nam pomoći da se razvijamo u pravom smeru. Imaćemo novu industrijsku zonu u Radobiću koja će se prostirati na 9 hektara. Do sada smo uložili oko 7 miliona dinara. Sa  novom razvijenijom infrastrukturom, auto -putem Miloš Veliki, siguran sam da će Mionica biti odredište za mnoge investitore-rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Ciljevi Kluba ogledaju se u unapređenju zakonskog okvira za lokalni razvoj, primenu najviših međunarodnih standarda povoljnog poslovnog okruženja, optimizaciju procedura i digitalizaciju usluga za građane i privredu. Takođe, razmena praksi u radu gradova i opština i promocija investicija i preduzetništva su jedni od ciljeva. BFC će se u narednom periodu baviti i imovinsko-pravnim odnosima koji su jedan od najsloženijih problema sa kojima se suoče lokalne samouprave.


Opština Mionica jeste jedna od lidera razvoja, kada je reč o lokalnim samoupravama u Republici Srbiji i zbog toga zaslužuje da se nađe u BFC Klubu. 

Da je opština Mionica pogodno mesto za razvoj privrede potvđuje i činjenica da je nemačka firma Auto-Kabel koja posluje u Mionici od januara 2019. godine i koja trenutno broji 300 radnika, u narednom periodu planira da se razvija i udvostruči broj zaposlenih.


(Izvor: Opština Mionica)




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar