Vest: Mionica domaćin za preko 300 takmičara iz 18 klubova

Mionica domaćin za preko 300 takmičara iz 18 klubova

Mionica domaćin za preko 300 takmičara iz 18 klubova

Opština Mionica, po drugi put, biće domaćin državnog prvenstva u plesu u kom će učestvovati preko 300 takmičara iz 18 klubova. Novost je da će ove godine, pored ekipa iz Srbije nastupiti i plesači iz Brčkog i Zagreba. A biće predstavljeno i prvo Brejking takmičenje kao promo sport na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu.

Najbolji sportski plesači će 26. marta imati priliku da se nadmeću u disciplinama latino američkih i standardnih plesova, kao i disciplinama savremenog plesa u modernoj i novoj hali Sportskog centra u Mionici. Finale i izbor za državnog prvaka održaće se na samom kraju, dok će pre toga, u revijalnom delu, nastupiti predškolci i učenici nižih razreda mioničkih škola i odrasli polaznici plesne škole iz Mionice.

- I ove godine, Mionica je domaćin državnog prvenstva u plesu. Dolazak ovako velikih takmičenja nam dokazuje opravdanost ulaganja u rekonstrukciju Sportskog centra. Moderna sportska hala sada ima sve uslove da bude domaćin državnih takmičenja. U rekonstrukciju smo uložili 114 miliona dinara. Ulažemo ogroman trud u razvoj svake oblasti, od infrastrukture, sporta, kulture, socijalne zaštite do obrazovanja. Zahvalio bih se Plesnom Savezu Srbije, Ministarstvu sprota i omladine i plesnoj školi RMP na izuzetnoj saradnji – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

- Prošle godine smo prvi put nesebičnom podrškom predsednika Opštine Mionica, Bobana Jankovića, realizovali jedno ovako zahtevno plesno takmičenje na obostrano zadovoljstvo. Sada smo u prilici da ukazano poverenje još jednom opravdamo dobrom organizacijom i boljom vidljivošću. Za razliku od prošle godine sada imamo i kategoriju Brejkinga koji je promo sport na narednom OI u Parizu i takmičare iz Brčkog i Zagreba. Kroz pripadnike brojne plesne zajednice želimo da predstavimo ovaj deo Srbije i Mionicu kao jednu od najperspektivnijih opština, i da u to uverimo sve naše takmičare, kao i široku publiku koja će dolaziti iz različitih sredina. Nadam se da ćemo u nedelju uveče svi uživati u čarima ovog prelepog sporta", reči su Miodraga Mićića koji će tog dana biti jedan od sudija sa najvišom nacionalnom licencom.

Takmičenje organizuju Studio RMP Klub, Plesni Savez Srbije i opština Mionica uz pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju velikom finalu koje je zakazano za 19:45 časova, gde će za sve posetioce ulaz biti besplatan.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar