Vest: Ministarstvo za rad i socijalnu zaštitu finansira projekte opštine Mionica

Ministarstvo za rad i socijalnu zaštitu finansira projekte opštine Mionica

Ministarstvo za rad i socijalnu zaštitu finansira projekte opštine Mionica

Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odobrilo je opštini Mionica novčana sredstva za podršku projektima iz oblasti socijalne zaštite. Ugovor su potpisali ministarka Darija Kisić Tepavčević i predsednik opštine Mionica Boban Janković. Opština Mionica iskoristiće odobrena sredstva za razvoj usluga socijalne zaštite i povećanje socijalne sigurnosti. 

- Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Delotovorna i efikasna socijalna zaštita je važna za dobrobit svih građana, za njihovu socijalnu sigurnost i bezbednost. Država Srbija ovim potvrđuje da stoji iza svojih građana i da mogu da računaju na njenu pomoć. Opština Mionica pruža podršku za najosetljivije kategorije stanovništva kroz različite programe i projekte, kao i razvojem novih i unapređenje postojećih usluga – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Po potpisivanju ugovora u Palati Srbije, ministarka Kisić Tepavčević je istakla da je cilj namenskih sredstva da se finansijska pomoć usmeri ka onima kojima je najpotrebnija. 

- Lokalne samouprave imaju najbolji uvid gde je ta pomoć neophodna, A socijalna zaštita je jedan od prioriteta Vlade - rekla je ministarka Kisić Tepavčević. 

U Mionici je u toku realizacija projekta „Pomoć u kući“ u okviru kog tri negovateljice i jedan negovatelj pružaju pomoć starim i nemoćnim licima na čitavoj teritoriji mioničke opštine. Za finansiranje ovog projekta iz opštinskog budžeta opredeljeno je 3,2 miliona dinara. Krajem prošle godine, lokalna samouprava je otvorila i Kancelariju u centru Mionice, u kojoj se nalazi sedište projekta.

Opština Mionica jedna je od  50 opština kojoj su odobrena sredstva a Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je ove godine za finansiranje usluga socijalne zaštite iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave izvojilo 556 miliona dinara.

(Izvor: Opština Mionica)




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar