Vest: Mini maksi liga okupila region

Mini maksi liga okupila region

Mini maksi liga okupila region

Mini maksi liga „Mionica 2021/2022", koju po treći put organizuje mionički Sportski centar, počela je 13. novembra i trajaće do kraja marta naredne godine.

Fudbalske veštine će demonstrirati više od 50 ekipa iz 11 klubova iz Valjeva, Lazarevca, Lajkovca, Uba, Osečine i Mionice uzrasta od 7 do 11 godina. Zanimljivo je da će prvi put učestvovati i dve ekipe sastavljene isključivo od devojčica, članica Ženskog fudbalskog kluba „Jedinstvo" Ub.

-Mionica nastavlja dobro sportsku tradiciju. Mini maksi liga je veoma važan sportski događaj, a Mionica je domaćin i ove godine. Značajna sportska dešavanja koja se organizuju u novoj sportskoj hali pokazuju opravdanost ulaganja u njenu rekonstrukciju. Nakon 25 godina, uspeli smo da izgradimo jednu modernu halu. Za obnovu hale izdvojeno je 114 miliona dinara. Pored toga, izgradili smo teretanu na otvorenom, rekonstuisali fudbalski i košarkaški teren - rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica koji je svim učesnicima poželeo mnogo sreće u takmičenju.

Mini maksi liga okupila region-0

Mionica se 2019. godine pridružila velikoj porodici gradova širom Srbije u kojima se organizuje Mini maksi fudbalska liga. Novina je da će se utakmice ove sezone igrati u dva grada, naizmenično u hali Sportskog centra Mionica i Hali sportova u Valjevu.

Zbog pandemije korona virusa utakmice se igraju bez prisustva publike i uz strogo pridržavanje propisanih mera zaštite od KOVID-a 19. Mini maksi liga je najmasovniji sportski pokret i projekat Bazičnog fudbala u Srbiji, regionu Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar