Vest: Miholjski susreti sela u Donjoj Toplici

Miholjski susreti sela u Donjoj Toplici

Miholjski susreti sela u Donjoj Toplici

U saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu, opština Mionica organizovaće Miholjske surete sela u Donjoj Toplici u nedelju, 02. oktobra. Sve posetioce i učesnike očekuje kulturni i zanimljiv sadržaj. Nadvlačenje konopca, skok udalj, trka u džakovima, nabacivanje kolutova, trka na 100 metara, kviz znanja iz oblasti tradicije, turnir u šahu su samo neke od igara u kojima je organizovano nadmetanje.

- Pored projekata koje realizujemo veoma je važno da razvijamo i socijalni kapital. Da upoznajemo jedni druge i organizujemo što više događaja, da učimo o našim selima koja su prepuna inspirativnih priča i običaja. Pored toga, moramo ulagati u bolji životni standarad. Samo prošle godine asfaltirali smo više od 50 kilometara puteva, a radimo i na projektima vodosnabdevanja u selima. Zahvaljujem se Ministarstvu za brigu o selu na uspešnoj saradnji. Verujem da će naši sugrađani posetiti ovaj događaj i da ćemo svi zajedno uživati. – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Novost je da će ove godine biti organizovano i takmičenje u zdravicama u kojem će učestvovati deca, a nastupiće i folklorna društva sa teritorije opštine Mionica.

Ministarstvo za brigu o selu i opština Mionica izdvojili su skoro 600 hiljada dinara za ovu manifestaciju.

Miholjski susreti sela u Donjoj Toplici-0

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar