Vest: „Miholjski susreti sela" na Rajcu

„Miholjski susreti sela" na Rajcu

„Miholjski susreti sela

Prošlog utorka u Ministarstvu za brigu o selu koje zastupa ministar Milan Krkobabić, potpisan je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava  u iznosu od 498.157,42 dinara za manifestaciju pod nazivom „Miholjski susreti sela" . U ime Opštine Ljig ugovor je potpisao zamenik predsednika , Milomir Radojičić.

„Miholjski susreti sela

U okviru pomenute manifestacije koja je predviđena da se održi na planini Rajac  sredinom oktobra ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli, planirano je  više takmičarskih disciplina pojedinačnih i grupnih između stanovnika sela koja pripadaju ljiškoj opštini. Predviđene discipline u kojima će se takmičari nadmetati su: kuvanje domaćih jela, nadvlačenje konopca, skok u dalj, bacanje kamena s ramena, pletenje najdužeg šala, likovna kolonija, izbor za najlepšu nošnju, kviz znanja „Koliko poznajem svoj kraj i Srbiju"  i  mnoge druge. Za svaku disciplinu su predviđeni propisi i pravila koja će biti  ispraćena od strane izabrane komisije i sudija. Za najbolje su predviđeni pehari i zahvalnice a za posetioce koji nisu sportskog i takmičarskog duha biće priređen odgovarajući kulturni program.

Ovakav vid manifestacije je prilika da mlađi naraštaji nauče nove činjenice o svom nasleđu, kao i da kroz kviz pokažu ranije stečena znanja.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar