Vest: Manifestacija „Vrujački izvori“

Manifestacija „Vrujački izvori“

Manifestacija „Vrujački izvori“

U Banji Vrujci, 14. i 15. avgusta će se tradicionalno održati manifestacija „Vrujački izvori“ koja ima za cilj čuvanje etnoloških vrednosti, tradicije, prirodne i kulturne baštine, unapređenja i razvoja sela, promocije starih i umetničkih zanata. Na najlepšoj lokaciji banje u parku kod česme,  u večernjim satima počinje zanimljiv i sadržajan program, koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse.

Događaj se održava pod pokroviteljstvom opštine Mionica, a u organizaciji Turističke organizacije Mionica.

„Vrujački izvori“ imaju svoju dugu istoriju i poreklo. Godinama unazad, svake nedelje u četnjem periodu održavali su se narodni vašari oko izvora u Banji Vrujci. Kao uspomenu na te događaje iz prošlosti,  Turistička organizacija Mionica pod pokroviteljstvom Opštine Mionica, svake godine organizuje Sabor narodnog stvaralaštva – Vrujačke izvore.

U toplom avgustovskom vikendu koji nam predstoji,  posetioci će uživati  u nastupima folklornih grupa, zvucima tradicionalnih instrumenata, narodnim pesmama, igrama i zdravicama.

Tokom promocije narodne radinosti i umetničkih zanata u skladu sa interesovanjima posetilaca, biće organizovane razne zanimljive interaktivnih radionica.

Za kraj manifestacije gosti i učesnici imaće priliku da uživaju u pesmama i glasu  Dula Lušina.


Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



(Izvor: Turistička organizacija Mionica)





Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar