Vest: Manifestacija "Šetamo za zdravlje"

Manifestacija "Šetamo za zdravlje"

Manifestacija

U organizaciji Planinarskog društva Vis, a pod pokroviteljstvom GO Lazarevac u subotu 10. septembra biće održana jesenja akcija „Šetamo za zdravlje“ pod sloganom „U susret jeseni“.Ove godine akcija se obavlja u sklopu šire akcije Dan pešačenja u Srbiji pod sloganom „Korak bliže zdravlju” koju organizuju planinarski klubovi u Srbiji.

Ovim povodom održana je konferencija za novinare na kojoj su o predstojećoj akciji govorili Član Veća GO Lazarevac Nikola Marinković, predsednik PD „Vis“ Verica Vasiljević i koordinator aktivnosti PD Blagoje Aleksić.

Verica Vasiljević i Blagoje Aleksić ispred Planinarskog društva ovom prilikom su najavili da će jesenja akcija „Šetamo za zdravlje“ u subotu 10. septembra započeti kao i svake godine okupljanjem učesnika ispred Gradske opštine Lazarevac u 8 časova, dok će se na šetnju krenuti u 9 časova. Ovog puta za sve učesnike na raspolaganju će biti tri staze: Staza „Poletarac“ dužine oko 6 kilometara, Staza „Junior“ dužine oko 11 kilometara i Staza „Lazarevački vidici“ čija je dužina oko 16 kilometara. Kako su i organizatori najavili staze su različitih dužina i  pružaju mogućnost učesnicima da naprave izbor.

Osnovni ciljevi ove akcije su afirmacija šetnje kao fizičke aktivnosti, upoznavanje naših sugrađana sa aktivnostima koje sprovodi planinarsko društvo Vis, ali i ispunjenje osnovnog cilja aktivna rekreacija naših građana, zaključio je član Veća GO Lazarevac Nikola Marinković.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar