Vest: Manifestacija “Plavi dani” povodom Svetskog dana osoba sa autizmom

Manifestacija “Plavi dani” povodom Svetskog dana osoba sa autizmom

Manifestacija “Plavi dani” povodom Svetskog dana osoba sa autizmom

 

Na inicijativu i u organizaciji Udruženja “BaziMili”, povodom Svetskog dana osoba sa autizmom, prvi put će u Lajkovcu biti održana manifestacija “Plavi dani”.

April je mesec koji je u znaku podizanja svesti o autizmu, a manifestacija Plavi dani vezana je za obeležavanje Svetskog dana osoba sa autizmom i realizuje se u cilju povećanja vidljivosti osoba sa autizmom, kao i poboljšanja njihovog položaja u lokalnoj zajednici.

Plavi dani u Lajkovcu će trajati od 1. do 7. aprila, a centralni dan manifestacije je nedelja 2. april – Svetski dan osoba sa autizmom, kada će na Gradskom trgu od 12 časova biti realizovan ključni program sa velikim brojem učesnika.

Na Gradskom trgu će 2. aprila biti organizovana dečija izložba na otvorenom, kreativno-likovna radionica za decu, biće tu mađioničar, popularno oslikavanje lica, kao i bogat muzički program. U muzičkom programu će učestvovati PU Leptirić, OŠ Mile Dubljević – IO Bajevac, SŠ “17.septembar” Lajkovac, IO MŠ Živorad Grbić u Lajkovcu, Hor KC “Hadži Ruvim” i Baletska grupa IN iz Lajkovca.

Prvi dan manifestacije otpočeće akreditovanim seminarom u lajkovačkoj osnovnoj školi na temu planiranja i realizacije dodatne obrazovne podrške učenicima i deci sa smetnjama u razvoju u školi i predškolskoj ustanovi.

U okviru manifestacije, takođe u OŠ “Mile Dubljević” u Lajkovcu, 4. aprila biće održana i interaktivna tribina sa prof. dr. Nenadom Glumbićem, jednim od najvećih stručnjaka u oblasti autizma na našim prostorima, koji prvi put dolazi u posetu Lajkovcu.

Manifesticija je podržana od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Odseka za zaštitu osoba sa invaliditetom pomenutog ministarstva kao i Saveza “Autizam Srbija” – Autizam Evropa.Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar