Vest: Ljiška "šestica" zablistala i u Kolubari

Ljiška "šestica" zablistala i u Kolubari

Ljiška

Većina igrača rođenih 2006.godine, koji su Ljigu doneli jedan od najvećih fudbalskih uspeha, nastavili su svoj fudbalski put u lazarevačkoj Kolubari. Prošlogodišnji vicešampioni Kolubarsko-mačvanske lige godinama su u dresu Omladinca potvrđivali talenat ubedljivim pobedama i sjajnim partijama protiv vršnjaka iz Valjeva, Šapca, Loznice, Aranđelovca, Milanovca i drugih znatno većih sredina. U prvoj sezoni u dresu Kolubare osvojili su beogradsku Ligu mlađih kadeta, a ove sezone u Kadetskoj kategoriji spadaju u krug glavnih favorita za najviši plasman.

Fudbalski putevi sedmorice Ljižana i nakadašnjeg sjajnog igrača Spartaka, Lazarevčanina Bojana Bojovića, ukrstili su se u Kolubari. Bojović od 2019. godine trenira kadete kluba, a od jula prošle godine u selekciji koju vodi je i grupa dečaka koji su stasali u ljiškom Omladincu.

O vremenu provedenom u dresu Spartaka govori sa neskrivenim emocijama:

„Moje uspomene vezane za Ljig su prelepe. Bukvalno sam posle dva treninga imao utisak da se znamo 10 godina. Atmosfera u ekipi je bila izvanredna, a odnos prema nama koji smo u Spartak došli iz Lazarevca bio je vrhunski. Samim tim došao je i rezultat, ulazak u Zonu bez ijednog poraza u Okružnoj ligi.“

Od prošle sezone, kao trener, ponovo imaš priliku da sarađuješ sa Ljižanima. Kako bi ocenio njihov fudbalski potencijal?

„S obzirom da znam i ranije generacije iz Ljiga, počev od Raše Petkovića, Gaše, Đola Sredojevića, braće Sandić i ostalih, poznato mi je da u Ljigu ima kvalitetne dece i uopšte nisam iznenađen vašim fudbalskim kvalitetima. Vi ste rasadnik talenata. Još jedna bitna stvar je i ta da, za razliku od našeg podneblja, iako nas ne deli mnogo kilometara, velika je razlika u mentalitetu, čvrstini, agresivnosti. Imate veću želju i taj pobednički mentalitet koji ste uspeli da prenesete i na ekipu koju trenutno vodim.

Kako su se dečaci iz Ljiga uklopili u kolektiv i kako bi ih, kao trener i pedagog, ocenio van terena?

Iskreno, ja sam odmah momcima stavio do znanja koje su granice i dokle sme da se ide. Van terena smo drugari, a na terenu mora da se zna ko se pita, jer je to jedini način da se uspe i napravi nešto od njih. Nikada nikakvih problema nisam imao ni sa jednim dečakom iz Ljiga, svi su super momci. Iako su odmah priključeni starijoj grupi, u potpunosti su se uklopili. Tek sada, posle godinu dana, treniraju i igraju samo sa svojom generacijom.

Prošle godine osvojena je Liga mlađih kadeta, ove sezone „šestica“ je u vrhu beogradske Kadetske lige. Ima li kadetski tim kvalitet da se bori za najviši plasman i kakve su tvoje ambicije u tom pogledu?

„Prošle sezone je osvojena Liga mlađih kadeta, ali to nije merilo i pravi odnos snaga ove i te lige. U tu ligu je mogao da se prijavi ko hoće. Dosta ekipa iz sadašnje lige je igralo „A“ Ligu mlađih kadeta u kojoj su Čukarički, Partizan, Zvezda… Sada iz te lige sa nama igraju Voždovac, Zemun, OFK Beograd, Ada i odmah se vidi razlika. Bez obzira na sve, moj cilj je da u svaku utakmicu ulazim sa imperativom pobede jer sam ceo život u svemu želeo da budem najbolji i nikada nisam odustajao. Svaku utakmicu idem na pobedu, a kad momci daju maksimum i izgube, svima pružam ruku i čestitam. To oni najbolje znaju. Cenim trud i upornost, a ova ekipa ima mentalitet, želju, volju, pobednički duh, tako da ćemo sigurno biti među najbolje plasiranima u ligi. Ako se ukaže prilika, što da se ne uključimo i u trku za prvo mesto. Mi se pitamo.“

Bojan Bojović je i danas, u svojoj tridesetosmoj godini, još uvek aktivan igrač i trenutno nastupa za Šušnjar, koji se takmiči u Beogradskoj zoni. Možda i ta činjenica objašnjava zbog čega njegove kadete krasi karakter boraca i pobednika. I zbog čega o Ljižanima sa kojima je nekada igrao, i o onima koje danas trenira, govori biranim rečima.

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar