Vest: Ljig pomaže Sari Matić

Ljig pomaže Sari Matić

Ljig pomaže Sari Matić

Četrnaestogodišnjoj devojčici, posle nešto više od dve godine, ponovo je dijagnostikovana akutna lifoblasna leukemija. U maju 2020.godine Sara se izborila sa opakom bolešću, u martu ove godine na redovnoj kontroli rezultati su bili dobri, ali je nedavno, posle preležane korone, ustanovljeno da se bolest vratila i da je neophodno hitno bolničko lečenje. 

„Sara je već u Briselu zahvaljujući „Kolubari“ koja je obezbedila sredstava za odlazak i početne terapije, kaže Kristina Radivojević ispred grupe Ljižana koja organizuje akciju prikupljanja pomoći. Da bi se pokrili ukupni troškovi lečenja neohodno je još oko 300.000 evra i zato ćemo u septembru organizovati niz akcija koje ćemo najavljivati preko društvenih mreža i vašeg portala“, kaže Kristina.

Kada se Sara prvi put razbolela Ljižani su prikupili veliki deo sredstava koji je tada bio potreban za njeno lečenje. Za njenu porodicu, kao i za većinu drugih, iznos od 300.000 evra je prevelik, ali ono što raduje je da se i ovoga puta veliki broj ljudi već uključio u akciju.

„Pozivam ljude iz našeg kraja da, shodno svojim mogućnostima, pomognu Sarinu novu borbu. I najmanji iznos je dragocen, a pojedinci ili pravna lica mogu da uplate novac na račun broj 205-9001021892440-16“, govori Kristina Radivojević koja je i pre dve i po godine učestvovala u istoj akciji.

Odlična učenica i odbojkašica sada igra najvažniju utakmicu, a u njenom timu može da bude svako od nas. NAPRED SARO – DO POBEDE!!! 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar