Vest: Literarna sekcija OŠ „Mile Dubljević“ četvrti put najbolja u Srbiji

Literarna sekcija OŠ „Mile Dubljević“ četvrti put najbolja u Srbiji

Literarna sekcija OŠ „Mile Dubljević“ četvrti put najbolja u Srbiji

Društvo za srpski jezik i književnost proglasilo je literarnu sekciju „Razigrano pero” OŠ „Mile Dubljević” iz Lajkovca za najbolju u Srbiji u konkurenciji osnovnih škola, četvrti put uzastopno! Na Filološkom fakultetu u Beogradu priznanjem „Prof. dr Slobodan Ž. Marković“ nagrađeni su i rukovodioci „Razigranog pera“,  profesori  srpskog jezika i književnosti Lidija Marić Jovanović (deveti put) i Sonja Milovanović (treći put). 

Članovi Literarne sekcije prošle školske godine osvojili su preko 50 nagrada na različitim republičkim i međunarodnim konkursima. Objavljena su im 23 literarna rada u zbornicima i zbirkama pesama. Osim toga, „Razigrano pero” je realizovalo kreativne radionice, izložbe, obeležilo značajne praznike i književne jubileje i učestvovalo u kulturnom životu škole.

Talentovani i vredni članovi sekcije trenutno su: Marija Jeremić, Andrej Vukašinović, Luka Radovanović, Anita Prodanić, Ana Radovanović, Martin Mikić, Kalina Tomašević, Jovana Mijailović, Vukašin Marković, Steva Macura, Filip Pavlović, Nikolina Pantić i Nikola Vasović.

Profesor srpskog jezika i književnosti OŠ „Mile Dubljević” Lidija Marić Jovanović dobila je i jubilarno priznanje povodom dvadesetpetogodišnjice Republičkog takmičenja literarnih sekcija. Ovo priznanje pripalo je  nastavnicima koji su u ovom periodu bili najuspešniji u vođenju literarnih sekcija, a to je  Lidija Marić Jovanović postigla aktivnim radom sa mladim literarcima u dve škole. Priznanje se dodeljuje i za visok stepen stručnosti, metodičke i pedagoške obučenosti.

 Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar