Vest: Linijski park uz Ribnicu

Linijski park uz Ribnicu

Linijski park uz Ribnicu

Nova mionička atrakcija, linijski park uz reku Ribnicu, čija je izgradnja počela prošle godine, dobiće i novu, modernu rasvetu. Uz pešačku stazu dugu pola kilometra, biće postavljeno 26 novih kandelabra. Radovi, vredni tri miliona dinara, biće zravršeni do kraja juna, a linijski park je već sada omiljeno šetalište Mioničana.

Radove je obišao predsednik opštine Mionica Boban Janković i istakao značaj linijskog parka za decu.

- Uspeli smo da u centru varoši napravimo zeleni kutak i igralište za decu. Iz dana u dan ulepšavamo linijski park. Ovaj prostor je ranije bio nepravedno zanemaren. Povremeno se pretvarao i u divlje deponije. Od neuređenog mesta uspeli smo da napravimo park i šetalište. Očekuje nas i dodatno ozelenjavanje parka u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Mionica će imati glavno gradsko šetalište pored reke, poput velikih gradova – rekao je Janković.

Radove na izgradnji linijskog parka krajem prošle godine otvorila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, a lokalna samouprava i Ministarstvo zaštite životne sredine opredelili su 16,7 miliona dinara za realizaciju ovog projekta. Dečije igralište veće od 370 kvadrata, zelene površine s drvećem, moderno šetalište široko tri metra su već deo linijskog parka. Dodatno ozelenjavanje i rasveta doprineće da park dobije još lepši izgled i postane mesto za odmor i rekreaciju svih Mioničana i turista.Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar