Vest: Ledeni dani

Ledeni dani

Ledeni dani

Minus sve jače steže. U Srbiju stigao hladan vazduh iz Rusije, pa će narednih dana temperatura da ide i do -15. 

Ponedeljak ujutro umeren i jak mraz. U toku dana hladno, u većini mesta ledeni dan. Na severu Srbije pretežno sunčano, a u brdsko-planinskim predelima promenljivo oblačno. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -12 do -4 stepena, a najviša od -3 do 1 stepen.

Utorak ujutro umeren i jak mraz. U toku dana umereno oblačno, hladno i veći deo dana suvo. Uveče i noću ponegde provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od -14 do -6 stepeni, a najviša od -4 do 2 stepena.

– Sreda i četvrtak doneće prolazna naoblačenja sa snegom i tek uz manje formiranje snežnog pokrivača od nekoliko centimetara. Ujedno, sreda i četvrtak doneće i malo topliji vazduh, pa će jutarnji mrazovi biti znatno ublaženi, a i dnevne temperature biće koji stepen iznad 0°C. Potom uglavnom suvo, uz slab jutarnji mraz, a tokom dana blagi porast temperatura na vrednosti oko 5°C.

– Prosek maksimalne temperature za kraj januara je od 0 do 5°C. Dakle, u narednom periodu temperature u Srbiji biće uglavnom oko ili malo ispod prosečnih vrednosti.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar