Vest: Lazarevački maratonac osvojio medalju u Podgorici

Lazarevački maratonac osvojio medalju u Podgorici

Lazarevački maratonac osvojio medalju u Podgorici

Sportska manifestacija „Podgorica Millennium Run“, održana u glavnom gradu Crne Gore, ugostila je i lazarevačkog atletičara Marka Rankovića koji je na maratonu ostvario još jedan rezultat za ponos i plasirao se na visoko treće mesto.

Nakon takmičenja u Ljubljani, organizovanog u oktobru, Ranković nije imao dovoljno vremena za oporavak, a poseban problem predstavljale su tri povrede na levoj nozi. „Uz pomoć našeg sugrađanina Slobodana Boke Petrovića uspeo sam da osposobim nogu i rešio da startujem u Podgorici, sa željom da napravim još jedan podvig. Već sam na 15. kilometru napravio veliku razliku u odnosu na četvrtoplasiranog.

Lazarevački maratonac osvojio medalju u Podgorici-0

Zbog neočekivano velike vrućine znao sam da će svim takmičarima opadati tempo, tako da sve što mi je bilo potrebno za medalju jeste da se izborim sa dehidratacijom i ne dozvolim četvrtoplasiranom da mi se približi. Do samog cilja nije bilo nikakve promene među vodećim takmičarima. Na ovoj trci sam nastupao za Atletski klub Pirot u koji sam prešao iz Beogradskog trkačkog kluba“, objašnjava naš sagovornik i dodaje da se medalji raduje isto koliko i kratkom odmoru nakon naporne i najuspešnije sezone.

Prvi je na maratonu „Podgorica Millennium Run“, u muškoj konkurenciji, slavio Bogdan Semenovič iz Ukrajine. On je kroz cilj stigao za dva sata, 22 minuta i 38 sekundi. Kao drugoplasirani za dva sata, 28 minuta i 24 sekunde završio je Rus Ivan Bubnov, dok je Ranković deonicu od 42,2 km pretrčao za dva sata, 35 minuta i 58 sekundi. Maraton je trčalo 56 takmičara - 42 u muškoj i 14 u ženskoj konkurenciji.

Da podsetimo, Ranković je ove godine beležio izvanredne uspehe. Osvojio je drugo mesto na Beogradskom maratonu, drugo mesto na Prvenstvu Srbije u polumaratonu, drugo mesto na maratonu u Ljubljani i treće na polumaratonu u Zagrebu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !

Izvor: Prave novine



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar