Vest: Lajkovčanke maksimalne protiv Uba

Lajkovčanke maksimalne protiv Uba

Lajkovčanke maksimalne protiv Uba

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca zabeležile su pobedu u 10. kolu Banka Poštanska štedionica Superlige. Lajkovčanke su večeras, na gostujućem terenu, savladale Ub sa 3:0, po setovima 25:21,27:25 i 25:23.

Na večerašnjoj utakmici imali smo priliku videti povratak dizača Uba, Rade Perović, na teren nakon osam meseci, koja se uspešno oporavila nakon operacije. Sa druge strane, Branko Kovačević je poslao Milenu Koprivicu na teren, koja je prvi put ove sezone zaigrala za Železničar.

Počeo je Železničar sjajno i poveo sa 9:3 u prvom setu. Nakon još jedne serije poena, otišao je Železničar na plus deset. Iako se činilo da će gošće lako do prvog seta, Ubljanke su napravile neverovatnu seriju od osam poena i vratile se u set. Ipak, uspele su izabranice Branka Kovačević da konsoliduju svoju igru i slave u prvom setu sa 25:21.

U drugom periodu igre konstantno vođstvo imala je ekipa Železničara. Napravile su gošće osetniju prednost kada su se odvojile na pet poena prednosti i povele sa 18:13. Ni u ovom setu domaćin se nije predao i serijom poena stigao je do nerešenog rezultata. U samoj završnici, korektor Uba, Anet Alfonso Benitez, napravila je dve greške u napadu koje su doprinele da gošće dupliraju svoju prednost i dođu na set od trijumfa.

Opet je Železničar prvi uspeo da napravi veću prednost i poveo je u trećem setu sa 10:6. Vratile su se domaće igračice brzo rezultatski u set i ušle u igru poen za poen. Imale su Lajkovčanke dva do tri poena prednosti kroz celu završnicu trećeg seta i sigurno su privele kraju i ovaj čin, a Zelenović je stavila tačku na utakmicu i donela svojoj ekipi maksimalnu pobedu.

Stefana Pakić, libero Železničara, bila je zadovoljna igrom i rezultatom ekipe.

„Čestitala bih svojoj ekipi na maksimalnoj pobedi, borile smo se od prvog do zadnjeg poena. Utakmica je bila jako izazovna i teška, pred kraj seta prelamali smo u našu korist i imali smo egal do kraja utakmice. Sve nas je stigao umor, imale smo jako težak period poslednjih deset dana, ali drago mi je što smo uspele da se izborimo sa tim i da ostanemo koncentrisani, samim tim došao je i rezultat", rekla je Pakić.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Jovana Zelenović sa 18 poena, dok je u poraženoj ekipi Anet Benitez Alfonso imala identičan broj poena.

U narednom kolu Železničar iz Lajkovca će dočekati Omladinac, dok Ub gostuje Sremu.

Izvor: OSSRB



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar