Vest: Lajkovac na Sajmu turizma

Lajkovac na Sajmu turizma

Lajkovac na Sajmu turizma

Na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se ove godine pod sloganom „Između planina i mora“ održava u periodu od 24. -27. marta, kao i ranijih godina turističku ponudu našeg kraja predstaviće Turistička organizacija opštine Lajkovac.

Tim povodom v.d. direktora Mira Tabić kaže:

– Turistička organizacija opštine Lajkovac tradicionalno učestvuje na Sajmu turizma u Beogradu, gde će turističku ponudu našeg kraja predstaviti na najbolji mogući način, naš štand će biti u hali 4. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa prirodnim i kulturno – istorijskim vrednostima naše opštine i okoline, počev od Jolića vodenice koja jedina u Srbiji i dalje melje sa deset kamenova, reke Kolubare, tradicije koja se neguje godinama unazad, arheološko nalazište Anine iz IV veka koje je pod zaštitom države, srednjevekovne crkve Sv. Đorđe u Ćelijama u kojoj su pohranjeni stradali učesnici Kolubarske bitke…

Manastir u Bogovađi iz XV veka svakako zauzima posebno mesto. Smatra se da je ime dobio po Bogovoj vodi, lekovitom izvoru za lečenje raznih bolesti, a posebno očiju. Predstavlja najznačajniji istorijski objekat na teritoriji opštine Lajkovac. Zaštićen je od 1949. godine, a registrovan kao spomenik kulture od velikog značaja 1982. godine. Predstavićemo i mnoge druge znamenitosti našeg kraja.  Predstavićemo vodenice, verski turizam, arheološka nalazišta i druge kulturne zanimljivosti.

Mira Tabić kaže da će poseban akcenat ovog puta biti na potencijalu sportsko– rekreativnog turizma, koji je otvoren izgradnjom zatvorenog bazena u u Lajkovcu površine 2000 metara kvadratnih, značajnom investicijom opštine Lajkovac. Najreprezentativniji je u okrugu i jedan od najboljih u Srbiji, čime je opština Lajkovac upotpunila turističku ponudu mesta i svojim posetiocima ispunila sve uslove prilikom boravka u našoj opštini. Posetiocima je na raspolaganju olimpijski bazen i za  najmlađe posetioce dečiji bazen.  Prvi put će opština Lajkovac imati tu priliku da predstavi sve mogućnosti korišćenja bazena u Lajkovcu.

Prosperitet razvoja turizma opštine Lajkovac ogleda se i u perspektivi razvoja tranzitnog turizma, izgradnjom Koridora 11, odnosno autoputa Miloš Veliki, omogućena je dostupnost Lajkovca i povezanost Lajkovca sa velikim gradovima.

Tokom trajanja sajma, svaki dan će pratiti osmišljen program, u cilju promocije turističke ponude opštine Lajkovac, kroz propagandni materijal i kulturno – umetnički program. Predstavićemo ovoga puta i jedan novi proizvod naše sugrađanke Slavice Radovančević: medenjake bez aditiva, bez konzervansa, od prirodnog meda.

Tu su i vodeničari, pčelari, radionice zdrave hrane, muzički program i glumac Aleksandar Tomić u ulozi železničara, koji će svojim nastupom i pripremljenim tekstovima koje će kazivati na štandu dočarati duh i tradiciju Lajkovca.

Ovogodišnja manifestacija biće usmerena ka oporavku i obnovi turističkog ambijenta, kao i promociji trendova i inovacija koje će oblikovati budućnost turističke industrije. Sa sajmom će krenuti talas nove energije, a kroz uspostavljanje kontakata i umrežavanje učesnika, trasiraće se pravac ostvarivanja boljih poslovnih rezultata.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Turska.

Foto: Wikipedia, Sve o arheologiji



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar