Vest: Lajkovac I Ub obezbedili polufinale

Lajkovac I Ub obezbedili polufinale

Lajkovac I Ub obezbedili polufinale

Odbojkašice Uba i Železničara plasirale su se u polufinale plej-ofa Superlige. Ubljanke su u Obrenovcu eliminisale TENT, dok je Železničar porazio Partizan.

Partizan – Železničar 0:3 (12:25, 22:25, 19:25)

Ekipa Železničara iz Lajkovca bila je bolja od Partizana i u drugoj utakmici četvrtfinala Superlige. Lajkovčanke u dvorani Master maksimalno savladale crno-bele i time se plasirale u polufinale.

Oštro su ušle u ovaj duel Lajkovčanke i već u ranoj fazi stekle zavidnu prednost. Sve do samog kraja nisu dozvoljavale protivničkoj ekipi da se vrati u set. Stigao je gostujući tim do velikih 12 set lopti, a as-servisom Stanojević i do 1:0. Pružio je Partizan veći otpor u drugom periodu. Imao je Železničar minimalnu prednost tokom većeg dela, ali je tim koji predvodi Darko Zakoč uspeo da izjednači, a zatim i preokrene rezultat u svoju korist.

Ipak, pri rezultatu 20:18 za crno-bele, tim iz Lajkovca je napravio šest uzastopnih poena, a zatim je i duplirao prednost. Bila je odlučna gostujuća ekipa da završi utakmicu u tri seta i dala je svoj maksimum u poslednjem setu. Sjajne su bile odbojkašice Železničara sa servis linije, a još bolje u napadu. Došle su do osam meč lopti, a uspešnim blokom Ane Antonijević trijumfovale su maksimalnim rezultatom.

Branko Kovačević, trener Železničara, istakao je kako je zadovoljan večerašnjom pobedom, kao i prolaskom u polufinale.

„Vrlo bitna pobeda, da smo uspeli da završimo posao u dve pobede. Imamo vremena malo i da se pripremimo i oporavimo za polufinale. Prvi set zaista naša fantastična igra, možda i najbolja ove sezone. Međutim došlo je do pobede, ali se Madam malo ukočila. Šta da kažemo, ali uspele su ostale devojke da pokriju njeno i slabije prisustvo kad je izašla i vrlo sam zadovoljan ovom pobedom večeras“, zaključio je Kovačević.

Najbolje u pobedničkom timu bile su Aleksandra Uzelac sa 27 poena, Mina Stanojević sa 13 te Kelsi Veltman sa deset. U Partizanu se istakla Ana Krulj sa 15 osvojenih poena.

Tent – ŽOK Ub 0:3 (21:25, 23:25, 19:25)

Trijumf u prvoj utakmici dao je vetar u leđa izabranicama Marijane Boričić, koje su posle velike borbe imale više sreće i ostvarile maksimalnu pobedu.

Delovalo je posle nekoliko uvodnih poena da će Ub lako izaći na kraj sa domaćinom današnjeg duela. Tako je bilo do rezultata 11:5, kada je TENT serijom od 4:0, učinio prvi deo zanimljivijim. Istarjne su bile Obrenovčanke i u nastavku, što im je ubrzo donelo izjednačenje (14:14, 18:18). Međutim, Ub je u završnici odlučio da podigne nivo svoje igre, što je rezultiralo vođstvom od 1:0 (25:21).

Početak drugog seta ponovo je pripao Ubu, ali samo na kratko. Nije dugo vremena bilo potrebno ekipi Kristijana Tamonea da se rezultatski vrati i za tili čas stigne do preokreta (10:6). Nastavile su u tom ritmu i u daljem toku ovog perioda i blokovima Cvetković i Kurtagić u finiš su ušle sa 20:15. Upalilo je to alarm u gostujućem timu, koji je bio rešen da što pre završi posao.

As servisima Petrovićeve i poenima Novosel Ub je brzo ponovo stigao do prednosti, koju je sačuvao do kraja i sa 25:25, duplirao je svoje vođstvo.

Svaka dilema oko pobednika otklonjena je u trećoj deonici. Na krilima odlične igre iz završnice prethodnog, Ub je odmah stekao lepu rezultatsku zalihu, koju je čuvao sve do samog kraja. Imao je TENT šansu sredinom seta da se vrati u igru, pošto je došlo do pada koncentracije gostujućih odbojkašica, ali je Ub na kraju sa 25:19, overio plasman u polufinale.

Marijana Boričić, trener gostujućeg tima, smatra da večerašnja odbojka nije bila na zavidnom nivou.

„Večeras smo gledali najslabiju odbojku ove sezone. Možda će mi devojke zameriti, ali to moram iskreno da kažem. Kod nas mogu da pretpostavim da je došlo do pada posle osvajanja Kupa i povrede tehničara. Međutim, sigurno da ne bi trebalo da bude na ovom nivou, bar tehničke stvari. Nadam se da ćemo ozbiljnije da uđemo u narednih par dana i da ćemo uvideti gde smo grešili“, rekla je Marijana.

Najefikasnija u pobedi vrednoj polufinala bila je Anet Barbara Benitez sa 13 poena, dok se kod domaćina istakla Jovana Cvetković sa 14.

Prve polufinalne utakmice na programu su 6. aprila, a revanši su zakazani tri dana kasnije. Eventualne treće utakmice biće odigrane 12. aprila.

Izvor: Sport klub Foto: OSSRB



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar