Vest: Kolubara u narednoj sezoni igraće u Mocart bet Prvoj ligi

Kolubara u narednoj sezoni igraće u Mocart bet Prvoj ligi

Kolubara u narednoj sezoni igraće u Mocart bet Prvoj ligi

Zeleno-crni ispunjavaju uslove za takmičenje u drugom fudbalskom razredu i to bi organi Fudbalskog saveza Srbije trebalo da potvrde tokom vikenda.

Praktično, Komisija za licenciranje FSS dozvoliće Lazarevčanima da se takmiče u Mocart bet Prvoj ligi. Postupak izdavanja dozvola za nadmetanje u prvoligaškom rangu za nijansu je blaži od superligaškog, Kolubara zadovoljava osnovne kriterijume i popuniće mesto 16. učesnika.

Iako viđeni u Srpskoj ligi, Lazarevčani su u poslednja dva dana uspeli da sačuvaju poziciju u takozvanom saveznom rangu. Ključnu ulogu u rešavanju statusa kluba imao je Branislav Nedimović, potpredsednik FSS. Pregovori su završeni kompromisnim rešenjem, uz vidno zadovoljstvo predstavnika obe strane.

Praktično, rešeni su i svi nesporazumi na relaciji Terazije 35 – Lazarevac i zaključen sada već antologijski „slučaj Kolubara“.

Najsvežije vesti sigurno neće biti po volji ljudima iz Loznice. Klub sa Lagatora od letos je u velikom poslu spremanja tima, uporedo sa poboljšanjem uslova, odavno se kandidovao za popunjavanje upražnjenog mesta. Od toga, ipak, nema ništa i Lozničanima predstoji zadatak da kroz takmičenje u Srpskoj ligi Zapad izbore povratnu kartu za Prvu ligu.

Početak sezone na prvoligaškim terenima zakazan je za 5. avgust. Kolubaru na startu očekuje gostovanje OFK Vršcu.

U istom kolu igraće: Smederevo – Inđija, Mladost GAT – Radnički Sremska Mitrovica, Mačva – Tekstilac, GFK Sloboda – OFK Beograd, Metalac – RFK Grafičar, Jedinstvo – RFK Novi Sad 1921 i Radnički Novi Beograd – GFK Dubočica.

Rešene su dileme i u trećem rangu. Srpska liga Beograd brojaće planiranih 16 učesnika, neće biti upražnjenih mesta, automatski ni posebnih konkursa, u zapadnoj grupi. Fudbalska takmičenja u Srbiji mogu da počnu…

Izvor: Sport klub



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar