Vest: Kolubara odlaže početak Superlige? Opet tužba CAS-u

Kolubara odlaže početak Superlige? Opet tužba CAS-u

Kolubara odlaže početak Superlige? Opet tužba CAS-u

O pomeranju starta Mocart bet Super lige odlučivaće u četvrtak Sud za sportsku arbitražu u Lozani.

Na zahtev advokatskog tima Kolubare za uvođenjem privremene mere, posle izbacivanja lazarevačkog kluba iz superligaškog društva, CAS je brzo reagovao. Iz Lozane je stigla potvrda da će Sud za sportsku arbitražu, po hitnom postupku, u četvrtak odlučivati po zahtevu iz Lazarevca.

Do srede, u 16 časova, obe strane dužne su da se izjasne o kompletnom slučaju.

Advokatski tim Kolubare obratio se vrhovnoj instanci, zbog oduzimanja licence, izbacivanja Kolubare iz Mocart bet Super lige i disciplinskog postupka protiv kluba. Iz Lozane je stigao ekspresan odgovor i u narednim satima sledi još jedna drama u najavi 18. šampionata Srbije.

Konačna odluka, posle zahteva za izricanjem privremene mere, očekuje se do četvrtka popodne.

Fudbalski savez Srbije izbacio je u ponedeljak Kolubaru iz superligaškog društva. Prvi put u istoriji srpska kuća fudbala oduzela je licencu klubu elitnog ranga.

Lazarevčani nisu izbačeni u Srpsku ligu, kako su preneli skoro svi ovdašnji mediji. O sudbini i mestu Kolubare u narednoj sezoni odlučivaće Disciplinska i etička komisija FSS, početkom avgusta.

Usput, lazarevački klub izbačen je i iz Zajednice Super i Prve lige Srbije. Kolubara je izbrisana iz članstva zbog kršenja statuta udruženja klubova. Odluka o ovom predmetu trebalo bi da bude otkucana tokom utorka.

Novi slučaj ponovo se nalazi u Lozani…



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar