Vest: Kolubara ima novog trenera

Kolubara ima novog trenera

Kolubara ima novog trenera

 

Nije bilo vremena za čekanje i “vaganje”. Iznenadni odlazak Nenada Mijailovića zahtevao je hitnu reakciju, pa lazarevački prvoligaš ima novog, trećeg po redu trenera u aktuelnoj sezoni.

U pitanju je Savo Šašić, mladi 37-godišnji stručnjak iz Smedereva, koji je prethodnih nekoliko meseci bio bez angažmana. Prethodno je sa dosta uspeha predvodio ekipu Smedereva sa kojom je prethodne sezone uspeo da izbori povratak u Prvu ligu Srbije. Kada se očekivalo da “oklopnike” predvodi i u tom rangu, nije došlo do dogovora sa čelnicima kluba, pa je ubrzo usledio rastanak.

Šašić je trenersku karijeru započeo u Zemunu gde je radio kao pomoćnik u stručnom štabu, potom je istu ulogu imao i u Voždovcu sarađujući sa Radomirom Kokovićem i Boškom Đurovskim. U sezoni 2020/21 bio je deo stručnog štaba Grafičara, odakle je prešao u Smederevo i po prvi put imao ulogu šefa struke.

Kolubara je tako dobila već trećeg trenera u dosadašnjem delu sezone. Ako je rastanak sa Veroljubom Dukancem bio planiran, odlazak Nenada Mijailovića u Železničar je svakako iznenadio čelnike lazarevačkog kluba. Za razliku od superligaša klubovi iz Prve lige nemaju reprezentativnu pauzu, pa Šašić ima veoma kratko vreme za upoznavanje sa ekipom i pravljenje taktike za naredni prvenstveni meč.

– Cilj je povratak u Superligu gde Kolubara kao klub i Lazarevac kao grad pripadaju. Moja fudbalska i trenerska filozofija zasniva se na ofanzivnoj igri. Forsiraćemo moderan, napadački fudbal, insistiraćemo na posedu i pokušaćemo da mi budemo ti koji ćemo dominirati terenom – kratko je rekao Šašić na predstavljanju u svom novom klubu.

“Rudari” u subotu gostuju u Inđiji gde će odmeriti snage sa jednim od glavnih pretendenata za najviši plasman. Kolubara je trenutno šestoplasirana, a primarni cilj je osvajanje jednog od prva dva mesta i ekspresan povratak u elitni rang srpskog fudbala.

Izvor: MaxBet Sport



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar