Vest: Kolubara ima novog trenera

Kolubara ima novog trenera

Kolubara ima novog trenera

Burna letnja pauza očigledno je uticala na lazarevačkog prvoligaša. Start u novoj sezoni je prilično nestabilan i nije zadovoljio čelnike kluba. Ceh je platio Veroljub Dukanac koji od ponedeljka nije više šef stručnog štaba.

Samo četiri osvojena boda u prva tri kola bila su ključni razlog da dođe do sporazumnog prekida saradnje. “Rudari” su uoči početka prvenstvene trke važili za jednog od najvećih favorita lige, ali igre i rezultati nisu pratili očekivanja i prognoze.

Posle poraza na otvaranju sezone u Vršcu, tesnim rezultatom savladana je Mačva na domaćem bunjištu, ali je već u narednoj rundi osvojen samo bod u Užicu. Fudbaleri Kolubare nisu postigli gol na dve od tri odigrane utakmice.

Rastanak sa Dukancem za mnoge je bio neočekivan, s obzirom na to da su odigrana tek tri kola, ali čelnici Kolubare veruju da će “šok terapija” sa promenom trenera da razmrda ekipu. Razgovaralo se sa nekoliko kandidata, a dogovor je postignut sa Nenadom Mijailovićem.

Mladi (34) stručnjak ostavio je dubok trag u Vršcu gde je proveo četiri godine, a plasmanom u Prvu ligu Srbije klub iz Banata ostvario je istorijski uspeh.

Po završetku prethodne sezone napustio je kormilo Vrščana i prešao u FK Novi Pazar, gde je radio kao pomoćni trener u stručnom štabu Dragana Aničića. Odlazak Aničića sa klupe novopazarskog superligaša uticala je na odluku Mijailovića da prihvati ponudu Kolubare i ubrzo je došlo do dogovora.

Mijailović je trener koji uglavnom forsira igru sa trojicom igrača u centralnom delu odbrane, brzim krilima i dva isturena napadača. Kolubara je prethodnih sezona često igrala u sličnoj formaciji, što svakako može da utiče na brzu adaptaciju i sprovođenje novih ideja u delo.

Debi na klupi “rudara” imaće u nedelju kada u Lazarevac dolazi Metalac, takođe sa novim trenerom, Milošem Obradovićem. Cilj je nepromenjen i ambicije su najviše, a to je povratak Kolubare u elitni rang srpskog fudbala.

Izvor: MaxBet Sport



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar