Vest: Ko sve može do novog traktora???

Ko sve može do novog traktora???

Ko sve može do novog traktora???

Gostujući na TV Prva ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da se privodi kraju procedura za meru popularno nazvanu 50:40:10. On je nagovestio da će finalna lista kandidata biti završena i objavljena naredne nedelje nakon razmatranja žalbi. Ono što je važno, to je da je ministar rekao da će oko 750 gazdinstava po ovom konkursu nabaviti novi traktor.

Govorivši o cenama on je rekao da je ministar poljoprivrede i mora braniti interese poljoprivrednika i najpre želi da su oni zadovoljni. „Najviše imamo problema u stočarstvu jer su inputi poskupeli. Danas je Vlada Srbije donela i zvaničnu odluku za povećanje premije za mleko sa 7 na 10 dinara, a to će nas koštati 25 miliona evra“. Govorivši o cenama mesa žive vage rekao je da su cene dobre i čak da mu nije bilo dobro kada je video cenu piletine u radnjama“.

Nikada ne mogu svi biti zadovoljni, ako su skupe žitarice nisu zadovoljni stočari, ako je cena žita niska nisu zadovoljni ratari.

Ako je skupo žito i živa vaga stoke onda je skupo meso. To je tako i treba reći istinu i gledati sa svi mogu da zarade od svog rada.

Od pet najviše izvezenih roba iz Srbije sa hranom je povezano četiri rekao je Nedimović. „Nije slučajno da ćemo izvoziti preko 4 milijarde dolara ili 5. To će stalno ići na više“ on je rekao da hrana u svetu više neće ići u pravcu pojeftinjenja.


Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar