Vest: KLS: Valjevci srušili lidera

KLS: Valjevci srušili lidera

KLS: Valjevci srušili lidera

Motivisani Valjevci su predvođeni Lešićem uspeli da od starta nametnu svoj ritam. Iako je favorizovani protivnik nakon početnih 10:2 stigao do priključka raspoloženom centru brzo se pridružio kapiten Bajić koji je poenima posle prodora krunisao odličnu prvu četvrtinu. Pomalo zbunjeni Novosađani su u jednom momentu imali i 16 poena zaostatka (36:20), a tek u finišu poluvremena lakim poenima uglavnom ispod obruča centra Nikolića uspeli da dođu do jednocifrenog zaostatka, značajnog i pored bledog utiska koji su ostavili.

Lakše nego što se očekivalo fantastični Vučetić je serijom poena za tili čas doneo preokret i prvo vođstvo Vojvodine. Činilo se da je u tom momentu sve na strani lidera, međutim brzo je „plus“ ponovo bio na strani ekipe Srđana Flajsa. U bitnim momentima pogađao je Grubor, dok je rampa Bajića posle prodora Nedeljkova najavila uzbudljiv finiš.

I pored minimalnog zaostatka nisu imali Novosađani prava rešenja u napadu većim delom poslednjeg kvartala. Osim ofanzivnih skokova Džonsona teško su dolazili do poena iz igre, dok je sa druge strane sa dve pogođene trojke Grubora i koš sa distance Bajića presudili za iznenađujući trijumf domaćina. 

METALAC - VOJVODINA 94:88 (24:16, 22:22, 21:25, 27:25)

Valjevo – Dvorana sportova. Gledalaca: 300. Sudije: Milojević, Vlahović, Miloradović.

METALAC: Bajić 22, Amstrong 12, Đuran 7, Grubor 18, Šu, Obućina, Daj 8, Obradović, Gnjato, Lešić 25 (13 sk, indeks 40), Janković 2, Teofilović.

 

VOJVODINA: Kaningem 2, Banjac 15, Vojinović, Nedeljkov 6, Rakićević 10 (7 sk, 7 as), Zagrađanin, Bumbić 4, Savić 6, Ivošev, Nikolić 18 (6 sk), Džonson 11, Vučetić 16.

Izvor: Zurnal



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar