Vest: Kako da Vas banka ne odbije za kredit

Kako da Vas banka ne odbije za kredit

Kako da Vas banka ne odbije za kredit

Banke mogu da budu dosta rigorozne kada je u pitanju davanje kredita i znaju da odbiju klijente iz više razloga. Evo kako da vam se to ne dogodi...

Banke u Srbiji imaju čvrsta pravila koja poštuju do „zadnjeg slova“ kada nekome treba da pozajme novac, ili, drugim rečima, kada vama treba kredit za vaše potrebe i poželite da aplicirate za isti. Ta pravila su postala još striktnija od kada je počela i dalje aktuelna pandemija, pa su tako čitave delatnosti poput, na primer, hotelijerstva dospele na svojevrsnu „crnu listu“. To znači da zaposleni u tim delatnostima, makar trenutno, neće moći da dobiju kredit niti u jednoj banci.

Dakle, prvi uslov da vas banke u Srbiji ne odbiju za kredit u ovim uslovima jeste da radite u nekoj od delatnosti koje se ne smatraju rizičnima, a pored hotelijerstva tu su trenutno još i međunarodni saobraćaj, turizam, auto – industrija, ugostiteljstvo...

Ukoliko radite u nekoj drugoj oblasti ili delatnosti, najčešće je potrebno da budete zaposleni za stalno i minimum šest meseci kod istog poslodavca. Sledeći korak je da platu primate isključivo preko računa, a ne na ruke ili u koverti. Ovo je jedan od uslova koji je ključan pri odluci banke da li će vam dati kredit ili ne.

Imate trenutno aktivno kašnjenje u kreditnom birou? Onda je bolje da planove o novom kreditu stavite „na pauzu“. Banka vas neće ni uzeti u razmatranje ako dugujete novac nekoj drugoj banci, jer ste onda u očima banke rizičan klijent za njih. Dakle, ne sme biti kašnjenja u kreditnom birou, jer to znači da nema ni kredita.

Pored kašnjenja, ne sme biti ni utuženja u kreditnom birou. Svi koji imaju ovako nešto u svom KB dosijeu neće biti poželjan klijent u bilo kojoj banci.

Dakle, ako ispunjavate sve ove uslove – bankari će vas gledati kao odličnog klijenta, gotovo izvesno vas neće odbiti i željeni kredit će vam biti na dohvat ruke!

Ipak, ponuda banaka u Srbiji je šarolika i nije lako naći najpovoljniji kredit za sebe. Tu na scenu stupa Kamatica savetnik, koji potpuno besplatno pronalazi kredit po najpovoljnijim uslovima, a koji će u potpunosti odgovoriti na vaše trenutne finansijske potrebe.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici!


(Izvor: kamatica.com)




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar