Vest: Jana Srećković osvojila drugo mesto na Svetosavskom konkursu

Jana Srećković osvojila drugo mesto na Svetosavskom konkursu

Jana Srećković osvojila drugo mesto na Svetosavskom konkursu
Na devetom po redu nagradnom Svetosavskom konkursu za najbolju pesmu, prozni ili likovni rad na kom su učešće imali učenici sedmog i osmog razreda Kolubarskog okruga kao i učenici Srednje škole "Mionica", drugo mesto u kategoriji pesma osvojila je učenica osmog razreda OŠ "Sava Kerković", Jana Srećković.
 
Jana Srećković osvojila drugo mesto na Svetosavskom konkursu-0
 
Jani je ovo drugo učešće i druga nagrada. Prošle godine u istoj kategoriji osvojila je prvo mesto. Janina mentorka je bila Ivana Stevanović, nastavnica srpskog jezika i književnosti a tema na koju je napisala pesmu je "Gle, svetlost je svuda oko vas!" (Sv. Justin Ćelijski).
 
Nagrade su uručene učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na republičkom takmičenju u 2022. godini iz srpskog jezika i književnosti, biologije, smotre recitatora. Ivana Vukčević i Anđela Jeremić iz Mionice, učenice prve godine Valjevske gimnazije koje su se plasirale na republičko takmičenje iz srpskog jezika i književnosti. Lara Tomić iz Mionice, učenica prve godine Valjevske gimnazije i Magdalena Nikolić iz Mionice, učenica prve godine Vazduhoplovne akademije u Beogradu ostvarile su zapažene rezultate na republičkom takmičenju iz biologije, a Maša Mitrović, učenica petog razreda OŠ „Milan Rakić" u Mionici, dobila je Svetosavsku nagradu za republičku smotru recitatora „Pesniče naroda mog" u 2022.
 
Jana Srećković osvojila drugo mesto na Svetosavskom konkursu-1
 
Brojni privrednici iz Mionice kao i Opština Mionica su pokrovitelji ovog tradicionalnog konkursa koji ima vredne nagrade.


Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar