Vest: Izvršni odbor Naleda-a u Mionici

Izvršni odbor Naleda-a u Mionici

Izvršni odbor Naleda-a u Mionici

U Mionici je održana 23. sednica Izvršnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonmski razvoj. Razgovarano je o kulturno-istorijskom sadržaju koji Mionica poseduje i o načinima što bolje promocije turističkog potencijala ovog kraja.

Tema sednice bila je i priprema za naredno izdanje Sive knjige koja sadrži preporuke privrede, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva za otlanjanje administravnih prepreka poslovanju u Srbiji i predstavlja jedan od ključnih dokumenata kojim se rukovode državne institucije u planiranju i sprovođenju regulatornih reformi.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je i član Izvršnog odbora NALEDA-a istakao je da je za Mionicu čast što je domaćin sednice NALEDA-a.

-U poslednjih nekoliko godina saradnje sa NALED-om ostvarili smo značajne rezultate, pre svega, kada je u pitanju privreda, javna uprava i javni prihodi. Naš cilj je da budemo rame uz rame sa najrazvijenijim opštinama, a to podrazumeva stabilan i kvalitetan ambijent za investicije. Duplo smo smanjili broj nezaposlenih, a sa novom privrednom zonom, za Mioničane će biti još radnih mesta. Mionica je postala i član BFC kluba i tako postala vidljiva za investitore na privrednoj mapi Srbije-kazao je Janković.

 

Izvršna direktorka NALEDA-a Violeta Jovanović istakla je da će Mionica do kraja godine dobiti i sertfikat koji će dati jasne smernice kako da se kreira dobra poslovna klima.

-Izvršni odbor NALED-a je danas u Mionici i razgovara o važnim lokalnim temama. Ovaj kraj ima bogato kulturno nasleđe i turističke potencijale i uz podršku privrede koja je okupljena u NALEDU nastojaćemo da ga promovišemo, a da Mionica napreduje na jedan organizovan i planski način. Posebno su nam važne preporuke Sive knjige gde je Mionica jedan od lidera, naročito u segmentu komunlanih taksi i naknada - rekla je Jovanović.

Nakon održane sednice, Janković, Jovanović i ostali članovi Izvršnog odbora NALED-a obišli su nemačku firmu „Auto-kabel" koja u Mionici posluje od januara 2019. godine a bavi se proizvodnjom elektroprovodnika za potrebe auto-industrije .

-Zadovoljstvo mi je što smo danas u Mionici. Očekuju nas važne teme. Sagledaćemo privredu ovog kraja i videti gde treba dodatno da se uključimo kako bi se unapredili kapaciteti Mionice-rekao je Dejan Đokić, direktor kompanije Asseco SEE.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !


Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar