Vest: Izložba slika i crteža lazarevačke umetnice

Izložba slika i crteža lazarevačke umetnice

Izložba slika i crteža lazarevačke umetnice
U utorak, 2. novembra 2021. godine u Modernoj galeriji Centra za kulturu biće otvorena izložba crteža i slika "Durmitor", mlade lazarevačke umetnice Tamare Njunjić.
Umetnica, "specifične likovne poetike, zasnovane na kolorističkim istraživanjima pojavnosti, crnogorskog visokogorja ekspresionističkim likovnim rukopisom, u tehnici ulja na platnu i uljanog pastela interpretira lične impresije doživljenog.
Narativ ovih slika ne počiva na priči o „osvojenim“ vrhovima i planinarskim podvizima, gotovo neminovnim epizodama u početničkim danima svakog hodočasnika prirode. Naprotiv, predstavljena dela su likovne studije boja i oblika, dovedene do granice apstraktnog." (Darinka Stanojević)
Izložba će trajati do 16. novembra 2021.
Izložba slika i crteža lazarevačke umetnice-0Biografija
Tamara Njunjić je član Udruženja likovnih umetnika Srbije od 2016. godine.
Završila osnovne i master studije na Fakultetu likovnih umetnosti, Univerzitet u Beogradu. Umetnica je organizovala samostalne izložbe u Novom Sadu, Čačku, Mladenovcu, Vranju i Kikindi. Pored samostalnih učestvovala je u mnogobrojnim grupnim izložbama u Beogradu, Vrbas, Kragujevac, Trstenik. Učesnik i međunarodnih likovnih kolonija širom Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar