Vest: Izložba portreta omiljenog blaženopočivšeg patrijarha Pavla

Izložba portreta omiljenog blaženopočivšeg patrijarha Pavla

Izložba portreta omiljenog blaženopočivšeg patrijarha Pavla

Izložba "Portreti Patrijarha Pavla" , autora Hadži Marka Vujičića otvorena je u Biblioteci "Dimitrije Tucović" . Čine je 33 fotografije, portreta, koje je autor načinio tokom svog studiranja na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu. Inače, reč je o autoru koji je blaženopočivšeg Patrijarha Pavla poznavao od 1995. godine . Radio je kao urednik fotografije  lista "Pravoslavlje" , a za svoj rad dobio je zlatnu medalju regenta Aleksandra Karađorđevića, zlatnu medalju kralja Petra I Karađorđevića, i medalju vojvode Stepe Stepanović, kao i medalju Vaseljenske patrijaršije Apostol mira, ljubavi i nade.

Umetničkom fotografijom se bavi od 2000. godine. Član je udruženja novinara Srbije , kao i Međunarodne asocijacije novinara. Izložba "Portreti Patrijarha Pavla" nastala je 2019. godine povodom 105 godina od rođenja, a u vlasništvu je GO Mladenovac.

Izložba posvećena omiljenom patrijarhu Pavlu-0

O izložbi se stara Gradski muzej u Mladenovcu. Na otvaranju su , pored direktorke Jasmine Ivanković, govorili autor, Hadži Marko Vujičić i član opštinskog veća GO Mladenovac zadužen za kulturu Zoran Jocić.

Izložbu možete pogledati do 27. novembra 2021. godine.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar