Vest: Izložba grafika Riste Antunovića

Izložba grafika Riste Antunovića

Izložba grafika Riste Antunovića

 

U nastavku izlagačke sezone 2023. godine u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac u četvrtak, 9. marta u 18.00 časova biće otvorena izložba grafika Riste Antunovića.

Na izložbi će biti prikazana dela "sačinjena od po dva otiska na istom listu. To su nežni i vitki pravougaoni postamenti, koji podržavaju kružne skulpture, tamnijeg kolorita i bogate strukture. Krug ovde jasno simbolizuje Sunce, izvor sve energije i sveg postojanja, kome umetnik posvećuje svoj rad. Suptilna vertikalna kompozicija zauzima središnji deo papira, dok belina podloge upućuje na sakralni karakter dela. Nastala u tehnici grafike, na papiru, ova dela odišu monumentalnošću stvarnih spomenika." (Ivana Đorđević, iz teksta kataloga)

Biografija

Rođen 1952. godine u Berkovićima.

Akademiju likovnih umetnosti (odsek grafike) završio 1978 u Sarajevu. Godine 1980. završio postdiplomski studij grafike na Akademiji za likovnu umetnost u Ljubljani.

Član Saveza likovnih umetnika Jugoslavije od 1979. Od 1992. član Udruženja likovnih umetnika Srbije. Imao oko četrdeset samostalnih i učesnik oko dvesta pedeset kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik više nagrada iz oblasti grafike, crteža i kolaža. Živi i radi u Beogradu.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar