Vest: Isplata štete od požara i udara groma posle dve godine pauze

Isplata štete od požara i udara groma posle dve godine pauze

Isplata štete od požara i udara groma posle dve godine pauze

Posle dve godine pauze, počela je isplata  na ime saniranja štete nastale posle elementarne nepogode – požara i udara groma na teritoriji grada Valjeva.

Isplata vlasnicima oštećenih objekata i uništenih dobara bila je stopirana u prethodnom periodu. Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je potpisao odluku kojom će 30 naših sugrađana i pravnih lica dobiti nadoknadu za štetu koju su pretrpeli. Nadoknada iznosi 10 odsto od procenjene štete, a Grad je za sugrađane koji su u 2019. i 2020. godini pretrpeli štete od požara i udara groma izdvojio 3,5 miliona dinara.

Član Gradskog veća Vladimir Mišković, koji je u ime gradonačelnika koordinirao u nastavku realizacije ove aktivnosti,  kaže da je veoma važno da Grad pomogne svojim sugrađanima u trenucima kada im se dese ovakve tragedije.

„Materijalna sredstva Grada diktiraju koliko je novca na raspolaganju za ovu vrstu pomoći. Naravno, štetu nikada ne možemo potpuno nadoknaditi i ovaj novac je samo prva pomoć u situacijama kada sugrađani pretrpe štete na svojim objektima ili dobrima. Osiguranje od svih vrsta rizika kod ovlašćenih osiguravajućih kuća su jedina sigurnost da će štete biti u značajnijom meri nadoknađene“, smatra član Gradskog veća Vladimir Mišković.

Ova isplata se obavlja u skladu sa materijalnim mogućnostima Grada, iz sredstava stalne budžetske rezerve.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar