Vest: Humanitarna utakmica za Kostu

Humanitarna utakmica za Kostu

Humanitarna utakmica za Kostu

 

U nedelju, 12. marta, će jedan od najbitnijih sportskih događaja biti odigran u SRC Kolubara, gde će snage odmeriti dva košarkaška niželigaša Lazarevac Paragon i Real Beograd.

Reč je o duelu četvrog kola Regionalne lige na kom će košarka biti u drugom planu, a u prvom pomoć Kosti Leševiću kojem je dijagnostikovana atrofija malog mozga i redukcija volumena supratentorijalne bele mase. Ulaznice za utakmicu koštaju simboličnih 200 dinara i sav prihod biđe prosleđen za Kostino lečenje.

KK Lazarevac Paragon i KK Real Beograd su dva tima iza kojih stoje proslavljeni srpski košarkaši, Stefan Birčević i Milan Gurović. Birčević je sportski direktor tima iz Lazarevca mada još aktivno igra košarku, dok je Gurović prvi čovek srpskog Reala.

Humanitarna organizacija Budi human je pokrenula akciju prikupljanja pomoći za Kostu Leševića rođenog 2020. i objavila detalje njegovog stanja:

- Kosta je dete iz prve uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Rođen je u 39. gestacijskoj nedelji. Nakon rođenja zadržan je u bolnici zbog povećanog CRP i pušten nakon 10 dana kada se stanje stabilizovalo. Sa 10 meseci njegovo stanje je praćeno u Specijalnoj bolnici za cerebralnu pralizu i razvojnu neurologiju zbog povišenog tonusa mišića uprkos kom je Kosta ipak mogao da ustaje, puzi, govori, hoda uz pridržavanje za predmete... Sa 17 meseci Kosta dobija "Covid 19" infekciju nakon čega počinje da gubi funkcije i doživljava ozbiljnu regresiju u razvoju. Na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ dijagnostikovana mu je atrofija malog mozga i redukcija volumena supratentorijalne bele mase. Sredstva su potrebna za dijagnostiku i lečenje, fizikalne terapije, rehabilitacije u zemlji i inostanstvu, Logopedske i defektološke tretmane, senzorne i psihomotoričke vežbe, hipoterapije, specijalističke preglede,ortopedska pomagala, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja, piše u saopštenju na sajtu "Budi human".

Ukoliko ne budete mogli da ispratite utakmicu u SRC Kolubara ili želite na drugi način da pomognete Kosti, to možete uplatama na:

Dinarski račun 160-6000001468113-92

Devizni račun 160-6000001468086-76

IBAN RS35160600000146808676

SWIFT/BIC DBDBRSBG

Izvor: Kurir.rs



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar