Vest: Humana borba "Dulovih" nastavnika

Humana borba "Dulovih" nastavnika

Humana borba

U Osnovnoj školi "Dule Karaklajić", učenici sa svojim nastavnicima,uz pomoć roditelja obeležavaju Dan autizma. Sve je počelo pre tri godine projektom "I ja volim nekoga ko ima autizam" kojim su na takmičenju u organizaciji "British councila" učenice Tijana i Nina pobedile na nacionalnom takmičenju u programiranju. Inspirisani radom svojih drugarica njihovi vršnjaci su prošetali u plavim majicama do gradske biblioteke i simbolično pustili plave balone,prolaznicima su delili origami srca plave boje u kojima su bile ispisane poruke o prijateljstvu baš 2.aprila te godine.

Humana borba

- Ove godine,zbog situacije sa korona virusom i online nastave,nismo mogli da organizujemo šetnju. Razmišljali smo na koji način da obeležimo i da učešće uzme što veći broj dece. Pronašli smo udruženje "Magična pošta Srbije" koje funkcioniše tako što se prijavite kao pošiljalac i dobijete podatke o detetu koje će primiti vaš poklon. Deca su uz pomoć roditelja i nastavnika pripremili poklone za dečaka i devojčicu a akcija se toliko proširila da ćemo poslati još paketa u toku sledeće nedelje. Deca su napisala pismo u kome su opisala svoj grad da bi oni koji prime paket mogli da zamisle naše okruženje - priča nastavnica Jelena Savković.


Humana borba


- Dečak kome smo poslali magični poklon voli muziku i košarku. Košarkaški klub "Kolubara" je pripremio iznenađenje, potpisani dres i loptu i to nakon važne pobede. Inicirali su dodatna druženja sa našim učenicima. Na časovima sa učenicima 1. razreda razgovarali smo o ediciji knjiga "Posebni prijatelji" koje štampa "Pčelica". Devojčica kojoj smo poslali pismo nije verbalna pa su joj pisali tekst u sličicama. Dečaku smo kupili tablet na koji smo snimili video poruku i jedan učenik je odsvirao svoju omiljenu pesmu. Ohrabrili smo jedan broj roditelja iz Lazarevca da prijave svoju decu kao primaoce kao i decu iz "Udruzenja Bazi Mili" iz Lajkovca - priča nastavnica Jelena Savković.

Humana borba


Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar