Vest: GO Lazarevac i NSZ obezbedile sredstva za samozapošljavanje za 2021. godinu

GO Lazarevac i NSZ obezbedile sredstva za samozapošljavanje za 2021. godinu

GO Lazarevac i NSZ obezbedile sredstva za samozapošljavanje za 2021. godinu

U sali predsedništva Gradske opštine Lazarevac potpisan je Sporazum između Gradske opštine Lazarevac i Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u cilju samozapošljavanja nezaposlenih lica. Sporazumom je predviđena saradnja NSZ i GO Lazarevac u finansiranju i realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja koje su predviđene Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2021.godinu. Konkretno u našoj opštini Lazarevac predviđena sredstva koristiće se u pravcu samozapošljavanje nezaposlenih lica.

Ovo je peta godina kako se potpisuje Sporazum o saradnji i ulaganju između opštine Lazarevac i Nacionalne službe za zapošljavanje, zahvaljujući kojem određen broj lica otvara nove radnje i na taj način doprinosi smanjenju nezaposlenosti.

Sporazumom koji je danas potpisan biće omogućeno otvaranje novih radnji na teritoriji opštine Lazarevac što će nezaposlenim licima omogućiti pokretanje samostalnog biznisa i već posle tri meseca od otvaranja radnje mogućnost  da konkurišu za nova radna mesta.

Predsednik opštine Bojan Stević naglasio da je saradnja Gradske opštine Lazarevac i Nacionalne službe za zapošljavanje u prethodne četiri godine bila na visokom nivou, što je dalo dobre rezultate. Nadamo se da ćemo u narednoj godini zajedno sa NSZ uspeti da obezbedimo još veća sredstva za ove namene. Cilj je da se u opštini Lazarevac nezaposlenost iskoreni u narednih nekoliko godina, a upravo ovakvim aktivnostima podstičemo mlade na pokretanje sopstvenog biznisa.

„Onima koji budu dobili sredstva želim da pokrenu sopstveni biznis i da nikad više ne budu na evidenciji NSZ i još jednom zahvaljujem predsedniku Bojanu Steviću i opštini Lazarevac koji su i ove godine imali sluha da zajedno sa NZS Filijalom Beograd učestvuju u merama zajedničkog finansiranja kada su u pitanju ove aktivne mere politike zapošljavanja“, rekao je Siniša Knežević iz NSZ – Filijala Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici!


(Izvor: Opština Lazarevac)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar