Vest: FK Železničar predstavio planove za rad Omladinske škole fudbala

FK Železničar predstavio planove za rad Omladinske škole fudbala

FK Železničar predstavio planove za rad Omladinske škole fudbala

U skladu sa donetom Strategijom klupskog razvoja FK „Železničar“ je na svom stadionu roditeljima i drugoj zainteresovanoj javnosti predstavio planove za rad ponovo formirane Omladinske škole „Železničara“. Sastanku je prisustvovao i predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, a lokalna samouprava je već dala podršku konceptu nove uprave po kojoj treba razvijati sopstvenu Školu fudbala koja će stvoriti igrače za prvi tim sastavljen pretežno od Lajkovčana.

Osim predstavnika kluba i lokalne samouprave, sa roditeljima je bilo i fudbalera iz mlađih selekcija. Sastanak je bio prvenstveno informativno-promotivnog karaktera, sa osnovnim ciljem da Železničar predstavi planove za rad Omladinske škole i da joj se pridruži što više lajkovačke dece.

Miloš Rakić, direktor i koordinator obnovljene Omladinske škole FK Železničar“, rekao je u izjavi za medije da klub ima puno planova za naredni period.

„Trenutno imamo selekciju kadeta: momke uzrasta 15 i 16 godina, to je 2006. i 2007. godište i par dečaka 2008. godište. Njima sam trenutno trener. Danas smo organizovali sastanak sa roditeljima mlađih generacija koji će biti bazni pogon naše Omladinske škole, to je uzrast 2010. i mlađi. Planovi su: ozbiljan rad sa decom, obezbeđivanje adekvatnih uslova i opreme, takmičenja, školovanje trenera itd. Mi iz kluba dajemo sve od sebe da to ostvarimo.“

Pored Rakića Omladinska škola ima još tri trenera. Darko Radovanović će voditi selekciju 2010-12. godište, Marko Radovanović će raditi sa godištima 2013. i 2014, a Milan Mirković pomaže Rakiću u radu sa kadetima.

„Krajnji cilj je da se oslanjanjem na sopstvene stručne kadrove i lajkovačku decu, fudbalske talente, Želja postepeno vrati na staze stare slave. Već je takva situacija u prvom timu: od 20 momaka čak 16 je iz Lajkovca. Želimo da Železničaru vratimo ime, da ponovo bude brend Lajkovca, da naša deca kroz selekcije Omladinske škole sazrevaju za igrače prvog tima. To je naš osnovni cilj.“, rekao je Rakić.

Podsećamo da je nova uprava FK Železničar izabrana na skupštini održanoj 24. juna, nakon još jedne loše sezone u Kolubarsko-mačvanskoj zoni. Za predsednika je izabran Vladimir Milić, dugogodišnji fudbalski radnik, a za sekretara Vlada Milanović.

U Izvršnom odboru su: Milić Vladimir, Ašković Branko, Jovanović Dragan, Tomić Dragan, Mirković Milan, Rakić Miloš, Jevtić Radovan, Maliković Vladimir i Radivojević Goran. Nadzorni odbor čine: Mirković Marko, Savković Aca i Ranković Marko. Za šefa stručnog štaba nova uprava izabrala je Sašu Đenisića.

Tada su kao glavni prioriteti novog rukovodstva istaknuti: vraćanje višemilionskog duga “dizelke”, formiranje Omladinske škole fudbala i poboljšanje sportske infrastrukture, u saradnji sa lokalnom samoupravom. Do danas uprava je u prvi tim vratila desetak fudbalera koji su prošli Omladinsku školu Železničara, a u poslednje vreme su nastupali u drugim klubovima.

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar