Vest: Episkop Isihije posetio Dom zdravlja i uručio Arhipastirsku gramatu službi Hitne medicinske pomoći

Episkop Isihije posetio Dom zdravlja i uručio Arhipastirsku gramatu službi Hitne medicinske pomoći

Episkop Isihije posetio Dom zdravlja i uručio Arhipastirsku gramatu službi Hitne medicinske pomoći

Kako je Velikog četvrtka ustanovljena Tajna večera- Sveta Liturgija, sabranje vernog naroda da bi se molio Bogu i izražavao ljubav prema Njemu i bližnjima, na šta je ukazao Preosvećeni Episkop valjevski G. Isihije na Svetoj Liturgiji, praznik je bio sjajna prilika da se ta ljubav prema bližnjima pokaže, a onima koji to čine cele godine upute blagoslovi i priznanja. Vođen pastirskom brigom, Vladika Isihije, u pratnji đakona Momčila Dimitrijevića, posetio je Dom zdravlja Valjevo i službu Hitne medicinske pomoći. Sa velikom radošću dočekali su ih direktorka Doma zdravlja dr Jasmina Jevtić, načelnik hitne službe dr Dejan Branković i načelnik ginekološke službe dr Milan Mirković. Za nesebičan trud i na delu iskazanu ljubav i čovekoljublje i nesebičnu pomoć onima kojima je potrebna, Vladika Isihije uručio je Arhipastirsku gramatu službi Hitne medicinske pomoći, a zaposlenima (njih 55) u ime Eparhije valjevske darivao letnje uniforme. 

U ime kolektiva hitne službe, Vladiki Isihiju zahvalnost je izrazio načelnik dr Dejan Branković.

- Počastvovani smo što Eparhija valjevska prepoznaje naš rad i sve ono što smo činili, činimo i činićemo za zdravlje naših sugrađana. Kada smo oktobra prošle godine zbrinuli povređene u nesreći na brani Stubo Rovni, sprečili smo da posledice budu mnogo veće. O tome su pisali svi mediji u zemlji i regionu. Drago nam je što Crkva to prepoznaje i od srca zahvaljujemo- rekao je dr Dejan Branković.

Episkop Isihije posetio Dom zdravlja i uručio Arhipastirsku gramatu službi Hitne medicinske pomoći-0

Radost je što ovog svetog dana možemo ovde da se okupimo i da vam damo podršku i podsećanje da smo mi zajednički na jednom zadatku, koji koristi čitavoj zajednci, rekao je Vladika Isihije.

- I mi i vi smo služitelji, a najveći poziv čoveka jeste da služi svom bližnjem. To je jedino što čoveku može da da smisao života i da mu ispuni život. Da zaista oseti vrednost i darove, koje je dobio od Boga, koristi u slavu Bogu i na pomoć bližnjima. Događaj koji je povod našeg okupljanja (podvig hitne službe u Stubo Rovnima) jeste najistaknutiji i najvidljiviji primer vaše službe, ali mi smo veoma svesni da je vaša služba diskretna i nenametljiva. Molimo se Gospodu da vam da snage- poručio je Vladika Isihije, blagosiljajući zaposlene u hitnoj službi, čije je pregalaštvo spasilo mnogo života.

Episkop Isihije posetio Dom zdravlja i uručio Arhipastirsku gramatu službi Hitne medicinske pomoći-1

Susret je protekao u srdačnom razgovoru Vladike Isihija sa rukovodstvom i zaposlenima u Domu zdravlja, obilju uzajamnog blagodarja i želje da se u dobru i radosti proslavi dolazeći praznik Vaskrsenja Gospodnjeg.

Izvor: Eparhija valjevska



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar